Τα Παράσημα που έγιναν Ποινές…της Άντα Ψαρρά.

0
394

Με πειθαρχικές ποινές και ανακοπή προαγωγής κινδυνεύουν οι λιμενικοί που βοήθησαν και κατάσχεσαν τους 2,1 τόνους ηρωίνης στο «Noor One».

Η πολύκροτη υπόθεση του φορτίου της ηρωίνης του «Noor One», αλλά και οι σχετιζόμενες με αυτήν υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος κ.λπ. φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.

Μετά την οριστική απαλλαγή του μεγαλύτερου αριθμού των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, βρέθηκαν τώρα στη θέση του ελεγχόμενου εκείνοι που πρωτοστάτησαν στη διαλεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης.

Έτσι μετά την παρασημοφόρηση το 2014, από τον πρώην Yπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, της ομάδας των λιμενικών που εξάρθρωσαν την οργάνωση, βρήκαν και κατάσχεσαν τους 2,1 τόνους ηρωίνης, σήμερα οι ίδιοι λιμενικοί κινδυνεύουν όχι μόνο με πειθαρχικές ποινές αλλά, όπως στην περίπτωση του επικεφαλής της ομάδας αντιπλοιάρχου, και με ανακοπή της προαγωγής τους.

Μία από τις πρώτες κινήσεις του αρχηγού του Λιμενικού που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά την απότομη αποπομπή του αρχηγού Σ. Ράπτη ήταν η εντολή διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος τριών μελών της ομάδας των αξιωματικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσα περιλαμβάνονταν στις δύο εισαγγελικές διατάξεις αρχειοθέτησης των μηνύσεων (Γιαννουσάκη, Μαρινάκη, Κουρτάκη) συνιστούν πειθαρχικό ή υπηρεσιακό αδίκημα.

Πράγματι η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά παρήγγειλε τελικά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι με προηγούμενη απόφασή της είχαν τεθεί οριστικά στο αρχείο αυτές οι μηνύσεις.

Αφορμή για την ανάσυρση ήταν ένα στοιχείο που επικαλέστηκε ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης και αφορούσε τη μη αξιολόγηση της συνομιλίας του Λιμενικού Χριστοφορίδη με τον καταδικασμένο κρατούμενο Γιαννουσάκη, τον οποίο «εκδήλως καταπίεζε», του υποσχέθηκε ευνοϊκότερη μεταχείριση, απόλυση (!) από τις φυλακές και χρηματικό ποσό αρκεί να κατέθετε ψέματα ότι ο Β. Μαρινάκης ήταν μπλεγμένος στην υπόθεση.

Αξίζει να υπογραμμιστεί εδώ ότι οι αξιωματικοί αυτοί που διενεργούσαν τότε τις όποιες προανακριτικές πράξεις έδιναν πλήρη αναφορά στον (υπεράνω υποψίας) και τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ε. Ζαχαρή για όλες τις ενέργειές τους.

Επιπλέον η αρχειοθέτηση που προηγήθηκε στηριζόταν στην κρίση τόσο της Εισαγγελίας Ναυτοδικείου Πειραιά όσο και της Εισαγγελίας Αναθεωρητικού Δικαστηρίου που απέρριψε και τις προσφυγές των μηνυτών.

Δυστυχώς με πρόδηλα Pολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, οι αξιωματικοί λοιδορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τα τότε αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο να μιλούν για σκευωρία και κατασκευή ενόχων και να υποβάλλουν μηνύσεις κατά εκείνων που έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here