Τα «Πεταμένα» λεφτά για τις ΜΕΘ…της Μαρίνας Αλεξανδρή.

0
477

Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε ότι «εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»!!!…

Στις 2 Νοεμβρίου, τα προγραμματισμένα χειρουργεία σταματούν στα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ κορωνοϊού της Θεσσαλονίκης έχουν ήδη φρακάρει. Το νοσοκομείο Παπανικολάου έχει ουσιαστικά βγει εκτός μάχης μετά τα μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε υγειονομικό προσωπικό.

Στο Ιπποκράτειο κατά την χθεσινή εφημερία γέμισαν και οι θάλαμοι και οι κλίνες ΜΕΘ για Covid. Και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση βάζει άμεσα σε εφαρμογή σχέδιο αεροδιακομιδών από την Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις με διαθέσιμες ΜΕΘ.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος, ούτε σε θαλάμους ούτε σε ΜΕΘ Covid. Ασθενείς με κορωνοϊό παραπέμπονται ή μεταφέρονται από τα Γιάννενα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς. Και στο οποίο, επίσης, σύμφωνα με καταγγελία των γιατρών-παθολόγων του νοσοκομείου δεν υπάρχει ούτε λοιμωξιολόγος, ούτε καν πνευμονολόγος.

Στην Αθήνα, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid έχει φθάσει στο 60%-65% και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιδημιολόγων που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση, εάν η πορεία εξάπλωσης της νόσου διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 80% εντός της εβδομάδας. Και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι σύντομα μπορεί να αρχίσει η «διαλογή ασθενών».

«Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», είπε χθες ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης:

«Υπάρχει περίπτωση κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν την κάλυψη της εντατικής θεραπείας. Κυρίως θα είναι άνθρωποι που έχουν μικρή πιθανότητα να επωφεληθούν από αυτή. Αυτό μπορεί να χρειαστεί να το αντιμετωπίσουμε μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι να πιάσουν τα μέτρα».

Εν ολίγοις, η πίεση που – κατά τον Σωτήρη Τσιόδρα – «με μαθηματική ακρίβεια θα δεχθεί το σύστημα Υγείας» είναι ήδη εδώ. Τρομάζει την, ήδη φοβισμένη κοινωνία, εκθέτει την κυβέρνηση και αποκαλύπτει τις βαριές ολιγωρίες του τελευταίου οκταμήνου.

Η διαχείριση είναι, και πάλι, πρωτίστως επικοινωνιακή. Οι διαρροές του Μαξίμου έδιναν έμφαση χθες στο ότι η έξαρση της πανδημίας χτυπά όλη την Ευρώπη και «σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρ’ ότι απών από την ανακοίνωση του Σαββάτου περί αναστολής των χειρουργείων στα νοσοκομεία, ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για επιτόπια επιθεώρηση στο ΑΧΕΠΑ και στο Γ. Γεννηματά και το απόγευμα καλεί για ενημέρωση τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αποδεκατίζονται από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, λόγω κρουσμάτων, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα αναστολής των εξωτερικών τακτικών ιατρείων.

Μετά τη μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στο ΑΧΕΠΑ, θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν 12 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης.  Πρόκειται για 9 εργαζόμενους από το Μικροβιολογικό Τμήμα και ακόμη 3 που εργάζονται στο τμήμα της Αιμοδοσίας και Λοιμώξεων.

Σήμερα, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείου, το Μικροβιολογικό Τμήμα παρέμεινε κλειστό, ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά στις εφημερίες και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημερεύουν για να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες τους όπως αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: ΔΕΝ νομίζετε κ. Πέτσα, ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ που είχατε δώσει σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να επενδυθούν ΕΝΓΚΑΙΡΑ στον κρίσιμο για την παροχή υγειονομικής και νοσοκομειακής φροντίδας τομέα της θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ΑΝΤΙ της άστοχης  δήλωση σας που είχατε κάνει στις 26 Σεπτεμβρίου, ότι «εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια»!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here