Τα πουλιά «φωνάζουν» SOS για τον πλανήτη.

0
502

Η κλιματική αλλαγή έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πτηνών. Τα πουλιά αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε μέρη όπου δεν κινδυνεύουν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η κλιματική αλλαγή προξενεί σοβαρά προβλήματα στη βιοποικιλότητα αλλά και δραματική μείωση των πληθυσμών των πουλιών.

«Αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει είναι η βασική αιτία για αυτές τις μειώσεις είναι η απώλεια της εστίας. Χρειάζεται να ανέβει κανείς σε ένα αεροπλάνο και να κοιτάξει κάτω και να δει ότι οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει τη γη είτε πρόκειται για τις αστικές περιοχές είτε λόγω των καλλιεργειών τόσο στις ΗΠΑ, όσο στον Καναδά την κεντρική Αμερική και την Νότια. Αλλάζουμε τόσο πολύ σε βαθμό που τα ζώα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις αλλαγές»…..εξήγησε ο Πίτερ Μάρα του πανεπιστημίου Georgetown.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι μεταναστεύσεις ειδών σε μεγαλύτερη κλίμακα παρατηρούνται στους ωκεανούς, οι οποίοι υπερθερμαίνονται και υφίστανται αλλαγές στη χημική σύσταση εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

«Τα πουλιά είναι οι βασικοί δείκτες οικοσυστημάτων. Όπως τα καναρίνια στο ανθρακωρυχείο. Όταν κάτι πάει λάθος με τα πουλιά κάτι πάει λάθος με το περιβάλλον. Δεν είναι υγιές»……προσθέτει ο κ. Μάρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here