Τα σύνορα που ανοιγοκλείνουν.

0
710

Το μπάχαλο του Ελληνικού τουρισμού και τα ήξεις αφίξεις μίας απίθανης Κυβέρνησης…

Μόλις πληροφορήθηκε για το άνοιγμα των συνόρων, η φίλη μου η Ντούσκα προγραμμάτισε τις οικογενειακές διακοπές της στην Ελλάδα, που τόσο αγαπάει.

«Εγώ και τα κορίτσια θα πάμε στην Νάξο στις 1 Ιουλίου και εσύ να έρθεις να μας βρεις λίγες μέρες αργότερα», συμφώνησε με τον σύντροφό της, γύρω από το στρογγυλό τραπέζι στο Βελιγράδι.

Οι τρεις κοπέλες έκλεισαν δωμάτιο σε τιμή ευκαιρίας, γύρω στα 30 ευρώ τη βραδιά, και πέταξαν ξένοιαστες για την Αθήνα. «Περάστε στα ενδότερα για έλεγχο Covid-19», τους είπαν αμέσως μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η Ντούσκα ανησύχησε, αν και δεν είχε συμπτώματα. Ούτε έβηχε ούτε φτερνιζόταν ούτε τίποτε. Λίγο τζετ-λαγκ ένιωθε μόνο.

«Μη σκας, κορίτσι μου», της είπε ο Έλληνας τελωνειακός στο αεροδρόμιο. «Κανένας δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει, αφού λες ότι αισθάνεσαι περδίκι. Τα περισσότερα δείγματα τα πετάμε στο καλάθι των αχρήστων! Κάνουμε ελέγχους για τις κάμερες και για τα μάτια του κόσμου. Να ταξιδέψετε κανονικά για το νησί, δεν υπάρχει λόγος να μπείτε σε αυτοπεριορισμό όπως σας είπαν στο Βελιγράδι. Καλές διακοπές, ώρα καλή στην πρύμνη σας και αγέρας στα πανιά σας. Και να μας ξανάρθετε».

Η Ντούσκα και οι κόρες της πήραν το τρένο και πήγαν απ’ ευθείας στο λιμάνι του Πειραιά. Ουδείς τους τηλεφώνησε για να τους δώσει τα αποτελέσματα του ελέγχου. Κατά πάσα βεβαιότητα, το δείγμα δεν αναλύθηκε ποτέ. Ο ελεγκτής έλεγε αλήθεια. Να τους κρατήσουμε θέλουμε τους τουρίστες, όχι να τους διώξουμε.

Το ίδιο βράδυ, οι τρεις κοπέλες διάβασαν στο διαδίκτυο ότι τα ελληνικά σύνορα κλείνουν για τους κατόχους σερβικών διαβατηρίων, επειδή παρατηρήθηκε έξαρση της πανδημίας στην πατρίδα τους. «Σωρεία κρουσμάτων στις εισόδους της χώρας, κυρίως από Σέρβους», μετέδιδαν την ίδια ώρα τα δικά μας μέσα ενημέρωσης.

Είκοσι θετικά δείγματα μέσα σε μία μέρα, ελάχιστων μάλιστα δειγματοληπτικών ελέγχων; Το καμπανάκι ακούγεται εκκωφαντικό. Εκτός, πια, και αν πρόκειται για τα περιβόητα Greek statistics. Πράγμα που δεν αποκλείεται καθόλου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here