Τα 35.000 ευρώ από το Βραβείο Ειρήνης δεν τα αισθάνομαι ως ιδιωτικό έπαθλο, γι’ αυτό τα αποδίδω στα πανεπιστήμια της χώρας!…του Αλέξη Τσίπρα.

0
244

Στην απονομή του πρώτου «Βραβείου Ειρήνης και Συνεργασίας των βαλκανικών χωρών», σε μεταπτυχιακή φοιτήτρια για την διπλωματική της εργασίας πάνω στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο παρευρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο θα δίνεται τα επόμενα έξι χρόνια σε πέντε πανεπιστήμια, ύστερα από την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δωρίσει τα χρήματα από τη βράβευσή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών με το Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στις 17 Ιουνίου 2018, μαζί με τον Νίκο Κοτζιά, βρεθήκαμε στις Πρέσπες με τον τότε Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ, για να υπογράψουμε μια Συμφωνία, μετά από 30 χρόνια.

Το Βραβείο Ειρήνης που μοιραστήκαμε πέρυσι με τον Ζόραν Ζάεφ, είχε και ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 70.000 ευρώ.

Δεν το αισθάνομαι ως ιδιωτικό έπαθλο. Αισθάνομαι ότι είναι Εθνικό αυτό το βραβείο και ότι αυτό το έπαθλο-δεν είναι και τόσο σημαντικό χρηματικό ποσό, δεν είναι και αγροτική αποζημίωση να την έχω τόσο ανάγκη-είναι ένα ποσό το οποίο θεωρώ ότι δεν μου ανήκει.

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην απονομή του πρώτου βραβείου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here