Τα Best City Awards 2017 απένειμαν 4 βραβεία στο Δήμο Κηφισιάς.

0
188

Τρία χρυσά βραβεία, ένα αργυρό και μια τιμητική διάκριση κέρδισε ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2017, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Στη μεγάλη γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βραβεύσεις δράσεων και πρακτικών που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις, ο Δήμος Κηφισιάς σάρωσε τα βραβεία σε έργα και δράσεις.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κηφισιάς κέρδισε τα παρακάτω βραβεία-διακρίσεις:

GOLD βραβείο για την Παιδική Χαρά ΑμεΑ

Ο Δήμος Κηφισιάς βραβεύθηκε με Gold βραβείο στην κατηγορία «Έργα χώρων αναψυχής» για την Παιδική Χαρά ΑμεΑ. Στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, οι μικροί μας φίλοι με αναπηρίες μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.

Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρίες ν’ αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Σημαντική ήταν η συμβολή Ροταριανών Ομίλων, φορέων, εταιριών αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την αποπεράτωση του έργου. 

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση είμαστε εδώ για δεύτερη χρονιά και η χαρά αυξάνεται καθώς είμαστε ανάμεσα σε άξιους συναδέρφους από όλη την Ελλάδα. 

Η πρότυπη παιδική χαρά ΑμεΑ είναι η δεύτερη, ίσως η τρίτη, στην Αττική. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, που είναι μια ομάδα Ροταριανών ομίλων, με συντονιστή όμιλο τον Ρ.Ο.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Με την ευκαιρία να πω ότι είναι μαρτύριο γραφειοκρατίας η πιστοποίηση των παιδικών χαρών».

{videobox}GgISWl25pqs{/videobox}

GOLD Βραβείο για το νέο Παιδικό Σταθμό στη Βίλλα Μιχλ

Στην κατηγορία, «Έργα ανάπλασης», χρυσό βραβείο κέρδισε το έργο επισκευής και συντήρησης της πανέμορφης Βίλλας. Η Βίλα Μιχλ έχει περιέλθει στον Δήμο Κηφισιάς από κληροδότημα της Πατρούλας Καμπάνη- Μιχλ και διαθέτει, εκτός από το κτίσμα, και κήπο περίπου 3,5 στρεμμάτων.

Μια πανέμορφη Βίλλα εξαιρετικού κάλλους, πέτρινη, με αντιπροσωπευτικά στοιχεία των κατοικιών της παλιάς Κηφισιάς. Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τον 12ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, με μεγάλες σύγχρονες αίθουσες και εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές για παροχή προσχολικής αγωγής .

Το βραβείο παρέλαβε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παιδικών Σταθμών, Γιάννης Παντελεάκης. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Παντελεάκης είπε κατά την παραλαβή του βραβείου: «Στον Δήμο Κηφισιάς δίνουμε μεγάλη έμφαση στην προσχολική αγωγή. Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας, προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο περισσότερα εφόδια μπορούμε.

Το κληροδότημα για την Βίλλα Μιχλ έθετε χρονικά περιθώρια για την εκτέλεση του έργου. Θλίβομαι όταν κτήρια που προέρχονται από κληροδοτήματα παραμένουν αναξιοποίητα, εμείς τα καταφέραμε».

GOLD Βραβείο για την υλοποίηση του Προγράμματος για την υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες έχει λάβει ο Δήμος Κηφισιάς για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Μία από τις πιο σημαντικές αυτές δράσεις είναι η υλοποίηση του Προγράμματος για την υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο υποστήριξε, φιλοξένησε στις δομές του και βράβευσε τις τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε από τον Ιούλιο του 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017, με πόρους του Δήμου Κηφισιάς και με τη συνεργασία του ΕΒΕΑ και της συμβουλευτικής εταιρείας PRISMA CONSULTING.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, κάνοντας σημαντικές επισημάνσεις κατά την παραλαβή του βραβείου: «Συμφωνούμε όλοι ότι σύγχρονη ανάπτυξη χωρίς τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας δεν μπορεί να υπάρξει. Οι Δήμοι μπορούν να μπολιάσουν το κλίμα, με καινοτομία και αισιοδοξία.

Μπορούν να παρακινήσουν τις νέες και τους νέους να δοκιμάσουν την καινοτόμο ιδέα του. Αυτό κάναμε και στον Δήμο Κηφισιάς, με πολύτιμη βοήθεια από τις υπηρεσίες μας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Αυλήτη, τη συμβουλευτική εταιρεία PRISMA CONSULTING, καθώς και το ΕΒΕΑ. Η βοήθεια δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη, πρέπει να ενεργοποιηθούμε.

Στον Δήμο μας, στο «Πρόγραμμα για την Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» πριν από έναν χρόνο λάβαμε 24 προτάσεις από επιχειρηματικά σχήματα και μέσα από εργαστήρια επιχειρηματικότητας και σεμινάρια, φτάσαμε στη βράβευση των τριών καλύτερων ιδεών. Τους μάθαμε πώς να στήνουν την ιδέα τους και πώς να την προβάλλουν.

Οι δράσεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας συνεχίζονται. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί και θα ενισχυθεί με νέες δράσεις, όπως τα open coffee, το θερινό σχολείο επαγγελματικού προσανατολισμού και ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2018 να έχουμε και ένα δεκαήμερο φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Με χαρά βλέπουμε και άλλους δήμους να ακολουθούν αυτό τον δρόμο».

SILVER Βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονική παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις υπηρεσίες του Δήμου»

Ο Δήμος Κηφισιάς εξελίσσεται σε έναν Ψηφιακό Δήμο. Δημιούργησε ένα σύγχρονο portal, το www.kifissia.gr, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τον Δήμο. Βήμα εκσυγχρονισμού και προσέγγισης της νέας γενιάς αποτελεί η λειτουργία της διαχείρισης αιτημάτων καθημερινότητας των πολιτών στο portal.

Πρόκειται για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής, μέσω της οποίας καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών και στη συνέχεια γίνεται διαχείρισή τους με απλό τρόπο από το προσωπικό του Δήμου. Καθημερινά λαμβάνονται, καταγράφονται και διεκπεραιώνονται αιτήματα πολιτών και από τις τρεις δημοτικές ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Το βραβείο παρέλαβε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Τουρισμού και Εθελοντισμού, Ζέτη Κασιμάτη.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για τον «Περίπατο Μνήμης της Μικρασιατικής Ερυθραίας»

Μέσα στον κήπο της Βίλλας Κώστα έχει απλωθεί ένα μονοπάτι αλησμόνητων πατρίδων, από τη Σμύρνη ως τον Τσεσμέ, από το Λυθρί ως το Σεβντίκιοϊ, από τα Βουρλά ως τον Μπουτζά και από το Σιβρισάρι ως τα Αλάτσατα, ένας νοσταλγικός περίπατος γνώσης και ιστορίας.

Πρόκειται για το καινοτόμο έργο πολιτισμού «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ», που στόχο έχει να παρουσιάσει στις νέες γενιές τους τόπους, όπου έζησαν και μεγαλούργησαν οι Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το βραβείο παρέλαβε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση. Η κυρία Κούτση τόνισε στην σύντομη ομιλία της: «Ο Περίπατος Μνήμης της Μικρασιατικής Ερυθραίας ήταν μια ιδέα του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. Η οικογένεια του ΚΕΜΜΕ κατάφερε να την υλοποιήσει. Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει πάντα να γνωρίζουμε καλά αυτό που αφήσαμε πίσω μας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here