Τελεσίγραφο Ιερώνυμου στο Μητσοτάκη-Κόλαφος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

0
684

Όπως μεταδίδει το Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «Ορθοδοξία» η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ιεραρχία φαίνεται πως είναι η χθεσινή φιέστα της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την οποία αποδέχθηκε το Μαξίμου, καθώς η γνωστή τραγουδίστρια έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

Σύμφωνα,  πάντα, με το Πρακτορείο ο Ιερώνυμος, στην Επιστολή του, που κινείται σε σκληρούς τόνους, ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία δεν θα δεχθεί περαιτέρω υποχωρήσεις σε θέματα λειτουργίας και λατρείας και εκφράζει την αναγκαιότητα για την άρση των μέτρων από την Πολιτεία ενώ αναφέρθηκε και στις έντονες αντιδράσεις του λαού.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου:

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως ο ίδιος και οι Κληρικοί έχουν γίνει αποδέκτες πιέσεων και ανησυχίας από τους πιστούς, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην απόπειρα επίθεσης στο Συνοδικό Μέγαρο (Μονή Πετράκη).

Ο κ. Ιερώνυμος εξυμνεί την υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα κάνει λόγο για ενορχηστρωμένες επιθέσεις από κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι η ιεραρχία έχει αποφασίσει τον εορτασμό της Ανάστασης στις 26 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here