Τεραστίων Διαστάσεων Πρόκληση του Ερντογάν: Ενέταξε το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητή.

0
150

«Η Παράνομη «τδβκ» έγινε δεκτή ως Μέλος-Παρατηρητής στο Οργανισμό Τουρκικών Κρατών» ανακοίνωσε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην 9η σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού, στη Σαμαρκάνδη.

«Εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του νόμου της Αδελφοσύνης μας, αποδεχθήκαμε την Παράνομη «τδβκ» ως μέλος παρατηρητή της οργάνωσής μας.

Ύπουλες τουρκικές κινήσεις: Πληροφορίες για καταδρομείς έτοιμους να επέμβουν στη νεκρή ζώνη, ενώ ο Ερντογάν αναβαθμίζει το ψευδοκράτος | Hellasjournal.com

Συμβάλλαμε, επίσης, στη διαδικασία επίλυσης καταδεικνύοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί και αδελφές μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, δεν είναι μόνοι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, που επιδείξατε αυτή τη βούληση αλληλεγγύης», ανέφερε ο Ερντογάν.

Και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, έγραψε στο τουίτερ:

«Βήμα-βήμα…Θα γίνει κι αυτό! Η Παράνομη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έγινε δεκτή ως μέλος Παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Είμαστε στο πλευρό της Παράνομης «τδβκ» πάντα, παντού, ανακοινώνοντας ότι το ψευδοκράτος έγινε αποδεκτό μέλος με την ιδιότητα του παρατηρητή στην 9η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (TDT).

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έγραψε επίσης στο τουίτερ ότι «η (παράνομη) “τδβκ” έγινε δεκτή ως μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, τον οποίο θεωρούμε οικογενειακή μας οργάνωση. Η (παράνομη) “τδβκ” αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου με το παρελθόν και το μέλλον της. Είθε αυτό το όμορφο ξεκίνημα να είναι ευοίωνο για τον Τουρκικό Κόσμο και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας».

Στο μεταξύ μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας, TRTHaber, ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι:

Τεραστίων διαστάσεων πρόκληση του Ερντογάν: Ενέταξε το ψευδοκράτος στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητή | Hellasjournal.com

«Η θέση μας εδώ είναι ήδη πολύ σαφής. Με το κάλεσμα του προέδρου μας (για αναγνώριση), φτάσαμε σε ένα άλλο στάδιο της πολιτικής μας έναντι της (παράνομης) “τδβκ”. Για τον πρόεδρό μας και για την Τουρκία, η (παράνομη) “τδβκ” έχει ξεχωριστή θέση. Και αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ για εμάς στο πλαίσιο της πολιτικής μας για την ανατολική Μεσόγειο.

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια της Τουρκίας. Είναι όμως επίσης και απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια της (παράνομης) “τδβκ”. Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια εξίσωση στην οποία δεν θα υπάρχει Τουρκία χωρίς την (παράνομη) “τδβκ” και “τδβκ” χωρίς Τουρκία. Δύο κυρίαρχες, ισότιμες και διακριτές κρατικές δομές είναι η μόνη λύση από εδώ και στο εξής».

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι:

«Ο Πρόεδρός μας έχει κάνει επίσης έκκληση σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ. Τώρα θα το κάνουμε μέσω της αναγνώρισης. Είναι καιρός να αναγνωριστεί η (παράνομη) “τδβκ”. Το θέμα της είναι στην ημερήσια διάταξη του Προέδρου μας σε όλες τις σχετικές διεθνείς συναντήσεις. Κάθε αντιπροσωπεία μας θέτει το θέμα της (παράνομης) “τδβκ” στις συναντήσεις με άλλες χώρες. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας εργάζεται με την ίδια ζέση».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν στράφηκε και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι έχει την Τουρκία στην πόρτα της για 52 χρόνια και την ταλαιπωρεί:

«Ως μέλος παρατηρητή, ευχαριστώ πραγματικά τον αδερφό μου, Βίκτορ Ορμπάν, για τη γέφυρα που δημιούργησε μεταξύ Ευρώπης και τουρκικού κόσμου. Και σαν να προέρχεται από τις ίδιες ρίζες, δίνει αγώνα για την δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτόν τον λόγο, δίνω τα συγχαρητήρια στον ίδιο. […]

Στην πόρτα της ΕΕ μας ταλαιπώρησαν 52 χρόνια. Ακόμη κάνουν το ίδιο. Εμείς θα δώσουμε την απάντηση μας, όταν χρειαστεί και έρθει η ώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here