Τζούλια-Φιόνα Ρόμπερτς.

0
536

Είναι αναμφισβήτητα η Pretty Woman που εκτός από τον σούπερ, στην ταινία αυτή, Ρίτσαρντ Γκήαρ ξελόγιασε κι εμάς. Κι όποιος πει πως δεν την έχει δει τουλάχιστον δις ψεύδεται.

Μήπως όμως και στο Η νύφη τόσκασε, πάλι με τον ίδιο συμπρωταγωνιστή, δεν μας γοήτευσε; Όσο για το Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλλ τι να πω, άλλο μεγάλο σουξέ της.

Και φυσικά το Έριν Μπρόκοβιτς που της χάρισε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου. Ε, ναι λοιπόν καλά καταλάβατε πως μιλάω για την one and only Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία ταράζει και πάλι τα κινηματογραφικά…..νερά με τη νέα της ταινία που ήδη προβάλλεται και συμπρωταγωνιστεί με την Μέριλ Στριπ το «Αύγουστος».

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία σκηνοθετημένη από τον Τζον Ουέλς και που μεταξύ των παραγωγών φιγουράρει πρώτο το όνομα του Τζωρτζ Κλούνεϊ.

Ποια είναι

Η Τζούλια-Φιόνα Ρόμπερτς γεννήθηκε στις 12:26 τα μεσάνυχτα στις 28 Οκτωβρίου του 1967 στη Σμύρνα της Τζόρτζια από τον Γουόλτερ Γκρέιντι Ρόμπερτς και τη Μπέτι Λου Ρόμπερτς.

Ο πατέρας της ήταν βαπτιστής, η μητέρα της καθολική, μεγάλωσε ως καθολική αλλά έχει ασπαστεί τον Ινδουϊσμό. Οι γονείς της, κάποτε ηθοποιοί, σεναριογράφοι, πωλητής ηλεκτρικών ο πατέρας, γραμματέας της εκκλησίας η μητέρα, ίδρυσαν σχολή μουσικής αργότερα, όπου φοίτησαν τα παιδιά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δωρεάν.

Η κυρία Κινγκ σαν πράξη ευγνωμοσύνης προσφέρθηκε να πληρώσει τα έξοδα του τοκετού της κυρίας Ρόμπερτς στο τρίτο της παιδί, που ήταν η Τζούλια. Το 1971 οι γονείς χώρισαν και η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε έναν κριτικό θεάτρου συχνά άνεργο και αλκοολικό, απέκτησε μια κόρη μαζί του και το 1983 τον χώρισε λέγοντας πως ο γάμος τους ήταν το μεγαλύτερο λάθος που είχε ποτέ κάνει.

Προ διετίας μάλιστα η Ντέιλι Μέηλ έφερε στο φως πως ο αλκοολικός πατριός της κακοποιούσε εκείνη και τα αδέλφια της και σεξουαλικά, κάτι για το οποίο η Τζούλια δεν έχει μιλήσει ποτέ.

Στην ηλικία των 10 χρόνων της, πέθανε ο πατέρας της . Μικρή, ήθελε να γίνει κτηνίατρος, ενώ έπαιζε και κλαρινέττο. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο, πήγε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε δημοσιογραφία, αλλά και υποκριτική, αφού ο μεγαλύτερος αδελφός της Έρικ Ρόμπερτς, από τον οποίο είχε αποξενωθεί έως το 2004, η αδελφή της Λίζα Ρόμπερτς Γκίλαν κι η ανιψιά της Έμμα Ρόμπερτς ήταν ηθοποιοί.

Η καριέρα της

Ποτέ δεν φανταζόταν η Τζούλια πως θα γινόταν η πιο δημοφιλής κι αγαπημένη ηθοποιός της Αμερικής, όταν ξεκίνησε, αν και βαθιά μέσα της πίστευε πάντα ότι θα τα καταφέρει.

Ο πρώτος της ρόλος, προ 25ετίας, ήταν στο Μίστικ Πίτσα. Στις ακροάσεις, ενώ είχε κάνει 2 δοκιμαστικά, της είπαν ότι ήταν πολύ καλή, αλλά ο σκηνοθέτης μάλλον δεν θα τη διάλεγε γιατί ήθελε ένα κορίτσι με μαύρα φουντωτά μαλλιά.

Η Τζούλια παρακάλεσε για μια τρίτη ευκαιρία, πήγε σ ένα κατάστημα αγόρασε τρία μπουκάλια με μαύρο σπρέη για μαλλιά, τα ψέκασε, τα φούντωσε, ξανάκανε δοκιμαστικό και την προσέλαβαν.

Όταν έφευγε από το στούντιο για να γυρίσει σπίτι της με το τραίνο, έπιασε βροχή , ξέβαψε το σπρέη κι έγινε κατάμαυρη…..Έτσι ξεκίνησε η Pretty Woman από το φιλμ αυτό με αμοιβή 50.000 δολάρια, ακολούθησαν το Ανθισμένες Μανώλιες με 90.000 δολ., το Pretty Woman με 300.000 δολάρια, είχε συνολικές εισπράξεις 464 εκατομμύρια δολάρια, το Μια βραδιά στο Νόττινγκ Χιλλ 15.000.000 δολ., για να φτάσει σήμερα να παίρνει 25.000.000 δολάρια.

Θαυμάζει την Κάθριν Χέμπορν και θεωρεί ως ωραιότερη γυναίκα του κόσμου την Ινδή ηθοποιό Aishwarya Rai Bachchan. Στο Χόλυγουντ η Τζούλια έδωσε τη φρέσκια «πνοή» που του έλειπε.

Έρωτες και γάμος

Η Τζούλια Ρόμπερτς κατά καιρούς είχε δεσμό με τους ηθοποιούς Λίαμ Νίσον, Ντύλαν ΜακΝτέρμοτ, Κίφερ Σάδερλαντ – χώρισαν λίγο πριν το γάμο – Μάθιου Πέρρυ.

Τον Ιούνιο του 1993 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή Λάιλ Λόβετ και χώρισαν το Μάρτιο του 1995. Από το 1998 μέχρι το 2001 είχε δεσμό με τον ηθοποιό Μπέντζαμιν Μπρατ.

Αργότερα γνώρισε τον κάμεραμαν Ντάνιελ Μόντερ, με τον οποίο και παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2002. Η τελετή έγινε μεσάνυχτα στο ράντσο της στο Τάος του New Mexico κι ο μόνος διάσημος καλεσμένος ήταν ο φίλος της Μπρους Ουίλλις . Εκείνη φορούσε ένα απλό, βαμβακερό, ροζ, έξωμο φόρεμα , δημιουργία της φίλης της Τζούντιθ Μπεϊλέριαν.

Το 2004 έφερε στον κόσμο τα δίδυμα Χέιζελ -Πατρίσια και Φιννέας «Φιν»- Γουόλτερ και το 2007 γέννησε το τρίτο της παιδί τον Χένρυ-Ντάνιελ. Μένουν στο Μαλιμπού, τη Νέα Υόρκη ή το ράντσο τους στο Τάος , πολλές φορές ψωνίζει τις βιολογικές της τροφές από το σούπερ μάρκετ που είναι κοντά στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη μόνη της και δηλώνει ευτυχισμένη. Καταρρίπτοντας το μύθο του Χόλυγουντ ο γάμος της κρατά 11 χρόνια.

Η Τζούλια είναι υπέρ του γάμου ακόμη και των ομοφύλων. Έχει τη δική της εταιρία παραγωγής τη «Red Om» και τώρα πουλά την έπαυλή της των 10 εκ. δολαρίων στη Χαβάη, έναντι 17 εκατ. Ενδιαφέρεται κανείς;

Αξίζει να γνωρίζετε

– Σαν πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF έχει επισκεφθεί πολλές χώρες, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

– Για το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα έκανε μαθήματα Ιστορίας Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης κι έμαθε να χρησιμοποιεί το δεξί ενώ είναι αριστερόχειρας.

– Κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα κάποιου περιοδικού αλλά και τηλεοπτικών καναλιών της show biz σαν μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς, σαν μια από τις ομορφότερες , σαν μια από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή .

– Απέρριψε το ρόλο που πήρε η Γκουίνεθ Πάλτροου και κέρδισε το Όσκαρ στο «Ερωτευμένος Σέξπηρ.

– Σε ένα γυναικείο σκελετό 9.000 ετών που βρέθηκε στη Βουλγαρία το 2004, οι αρχαιολόγοι έδωσαν το όνομά της για την τέλεια οδοντοστοιχία, σαν τη δική της, που είχε. Είπαν πως η γυναίκα αυτή θα είχε το τέλειο χαμόγελο της ηθοποιού.

– Το θεατρικό ντεμπούτο της στο Μπροντγουέη με το έργο «Τρεις βροχερές μέρες» πήρε κακές κριτικές και παίχτηκε μόνο για 70 παραστάσεις.

– Στο η Νύφη τόσκασε ίππευε η ίδια αφού είναι δεινή αμαζόνα.

– Από τα αγαπημένα της χόμπι είναι το πλέξιμο, και στα διαλείμματα των γυρισμάτων πλέκει.

– Της αρέσουν τα καπέλα επειδή έχει ατίθασα μαλλιά και μπορεί να τα κρύψει.

Λεει…..

– Είμαι ψηλή (1.73 και πρώην μανεκέν) κι έξυπνη. Πολύ ψηλή για μοιραία γυναίκα. 

– Το να σε αγνοούν μπορεί να αποβεί το ίδιο ευεργετικό όσο και το σε επαινούν. 

– H οικογένεια είναι το παν. Η φήμη έρχεται σαν απαλό αεράκι και φεύγει. Η οικογένεια είναι η σταθερή αξία σου.

– Δεν έχω συναντήσει κανένα να εργάζεται πιο σκληρά από τη Μέριλ Στρηπ. Το να συνεργάζεσαι μαζί της είναι όνειρο. Το να την γνωρίζεις είναι τιμή. Στο «Αύγουστος» εργαστήκαμε πολύ σκληρά. Ποτέ στη ζωή μου δεν προσπάθησα τόσο πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here