Άρση των Capital Controls ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

0
824

Την άρση των Capital Controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προσωπικά δεδομένα.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, από σήμερα τα capital controls, αποτελούν παρελθόν.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μέτρο που έχει ανακοινωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις και υλοποιείται πιο σύντομα από το χρόνο που είχε προβλεφθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας και επισήμανε ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για την περιπέτεια που οδήγησε τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η επίσπευση οφείλεται στο γεγονός ότι θα επισκεφθεί την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και θέλει να την πείσει ότι όλα πάνε εξαιρετικά στην οικονομία.

Τσακαλώτος: Πλήρως προετοιμασμένη ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης άρση των Capital Controls.

«Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν»…..τονίζει σκωπτικά ο τομεάρχης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου, τομεάρχη οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Η πλήρης άρση των Capital Controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί.

Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν. Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει.

Οι νέες ρυθμίσεις για την «Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Montag, 26. August 2019

Υ.Γ. Βαρουφάκης για την άρση των capital controls: Έρχεται μεγάλη ύφεση…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here