Την παραίτησή του από πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο D. Cameron.

0
237

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις που πυροδότησε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Πρωθυπουργός David Cameron, σε ομιλία του ανακοίνωσε ότι παραιτείται και ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα αναλάβει νέος πρωθυπουργός.

Ο Cameron δήλωσε ότι η χώρα έλαβε μέρος σε μια γιγαντιαία δημοκρατική διαδικασία. "Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα του λόγου τους. Θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους. Υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό να ρωτάμε τους ανθρώπους”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι πήραν μέρος στην εκστρατεία, ενώ τόνισε ότι η βούληση των Βρετανών πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή, ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομία της χώρας παραμένει ισχυρή, προσθέτοντας ότι θα διαβεβαιώσει τις αγορές και τους επενδυτές για αυτό.

Επίσης, θα διαβεβαιώσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους Ευρωπαίους που μένουν στην χώρα, ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές.

Όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός……. 

«Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό θα χρειαστεί την δέσμευση των κυβερνήσεων της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας για να διασφαλιστεί ότι το συμφέρον όλων των πλευρών του Ηνωμένου Βασιλείου μας, προστατεύεται και αναπτύσσεται. Αλλά αυτό πάνω από όλα θα απαιτήσει ισχυρή, αποφασιστική και προσηλωμένη ηγεσία», σημείωσε με νόημα.

Και συνέχισε: «ήμουν απολύτως σαφής για την πεποίθησή μου ότι η Βρετανία είναι ισχυρότερη, ασφαλέστερη και σε καλύτερη θέση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και κατέστησα σαφές οτι το δημοψήφισμα αφορά αυτό και μόνο – όχι το μέλλον οποιουδήποτε πολιτικού, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Αλλά οι Βρετανοί πολίτες έχουν λάβει μια πολύ ξεκάθαρη απόφαση να ακολουθήσουν διαφορετικό μονοπάτι, και ως εκ τούτου θεωρώ ότι η χώρα απαιτεί νέ ηγεσία για να την οδηγήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Θα κάνω οτιδήποτε ως πρωθυπουργός για να οδηγήσω την χώρα σταθερά της επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό για εμένα να προσπαθήσω να είμαι ο καπετάνιος που οδηγεί την χώρα μας στον επόμενο προορισμό.

Αυτό δεν είναι μια απόφαση που έλαβα ελαφρά τη καρδία, αλλά πιστεύω ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον να έχουμε μια περίοδο σταθερότητας και στη συνέχεια, την καινούρια ηγεσία που απαιτείται».

Όπως δήλωσε, δεν υπάρχει ανάγκη να τεθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα από τώρα, αλλά θα πρέπει να τεθεί στόχος μέχρι τον Οκτώβριο να υπάρχει νέος πρωθυπουργός.

«Η επίτευξη σταθερότητας θα είναι σημαντική και θα συνεχίσω στην θέση μου ως πρωθυπουργός με το υπουργικό μου συμβούλιο, για τους επόμενους τρεις μήνες. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα».

{videobox}yxExbIAXrbk{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here