Την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως ζητά η Αντιπολίτευση.

0
425

Σφοδρά πυρά δέχεται από την αντιπολίτευση το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το σημερινό «κρασάρισμα» της πλατφόρμας Webex που οδήγησε την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης σε φιάσκο.

ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνει ως εδώ. Παραίτηση χθες κ. Κεραμέως.

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του, ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «νέο φιάσκο» για την κ. Κεραμέως, «μετά το κλείσιμο των σχολείων στα οποία τάχα δεν μεταδίδονταν ο ιός» και «την πρωτοφανή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας και την αποχή-ρεκόρ των εκπαιδευτικών από τις εκλογές-παρωδία».

Αναφέρει, ειδικότερα, ότι «Η πολυδιαφημισμένη πλατφόρμα Webex της Cisco «κράσαρε» στις πρώτες ώρες λειτουργίας και σταμάτησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι υπεύθυνοι δημόσιοι φορείς και ειδικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο».

Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την άνοιξη είχε ζητήσει επενδύσεις στις δημόσιες ψηφιακές υποδομές και είχε αντιταχθεί στην παράδοση της τηλεκπαίδευσης και των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ciscο.

«Δυστυχώς, εις ώτα μη ακουόντων», σχολιάζει υποστηρίζοντας πως «το ΥΠΑΙΘ, όχι μόνο επί 8 μήνες δεν έκανε όσα έπρεπε, αλλά μετά το νέο κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων, αντί να αφιερώσει μία-δύο ημέρες σε δοκιμή-προσομοίωση του συστήματος, το έθεσε σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να κινδυνεύει με «blackout» συνολικά όλο το εθνικό δίκτυο μετάδοσης δεδομένων».

Όπως αναφέρεται «μετά τη χλεύη των εκπαιδευτικών, η αποδοκιμασία και η οργή της κοινωνίας για την ουρανομήκη ανικανότητα και την απύθμενη «επιτελική αριστεία» της Κυβέρνησης και ειδικά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, είναι εντονότερη από ποτέ».

Απευθυνόμενη στην κ. Κεραμέως, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Κυρία Υπουργέ της Παιδείας, αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στην εκπαίδευση μέχρι τώρα. Φτάνει ως εδώ. Παραίτηση, χθες, κυρία Κεραμέως».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χαμός στο twitter με την Κεραμέως και το WEBEX που έπεσε.

Χαμός επικρατεί στο twitter με την Νίκη Κεραμέως, καθώς ούτε δυο διδακτικές ώρες δεν άντεξε το σύστημα τηλεκπαίδευσης (WEBEX) και έπεσε, αφήνοντας τα παιδιά της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αδυναμία σύνδεσης με τους καθηγητές τους. Αυτό είναι το «καθόλα έτοιμη» που είχε δηλώσει η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του twitter δεν άφησαν ασχολίαστα όσα συνέβησαν, με έντονες κριτικές, ειρωνεία και χιούμορ.

Κάποια από τα hastag μάλιστα έλεγαν Κεραμέως παραιτήσου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ. Τηλεκπαίδευση: Μαύρα χάλια-Το φιάσκο συνεχίζεται για δεύτερη μέρα!…

Τα ίδια προβλήματα με χθες αντιμετωπίζουν και σήμερα οι μαθητές που επιχειρούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα με την τηλεκπαίδευση.

Σήμερα είναι αδύνατον οι μαθητές να συνδέσουν στο σχολικό δίκτυο για να πάρουν κωδικό για να συνεχίσουν. Το sch.gr έχει πέσει και οι μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν.

Χθες έφταιγε ο server στο Λονδίνο, σήμερα τι να φταίει άραγε; Το κακό το μάτι ή η κακή μας μοίρα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here