Την πιο Κρίσιμη Στιγμή που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τα Ελληνικά νησιά…στέλνουμε τέσσερις ουλαμούς αντιαεροπορικών στη Βουλγαρία!

0
253

Μετά τους Patriot στην Σαουδική Αραβία και τα αντιαρματικά στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της απόφασης για ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ…

Με στοιχεία ελαφρού αντιαεροπορικού πυροβολικού ενισχύει η Ελλάδα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην Ανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας.

Η αποστολή υλικού και προσωπικού ξεκίνησε τα προηγούμενα 24ωρα και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και είναι εναρμονισμένη απολύτως με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας να συνεισφέρει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, η οποία ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αποστέλλει στη Βουλγαρία τέσσερις ουλαμούς ελαφρών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου ASRAD/Hellas με το προσωπικό τους και τους σχετικούς συνδέσμους διοίκησης, δηλαδή περί τα 30 στελέχη του Πυροβολικού.

Τα συστήματα ASRAD/Hellas χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Φινλανδία και είναι ικανά να επιχειρήσουν υπό αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολο έδαφος.

Πρακτικά αποτελούνται από ένα όχημα τύπου Hummer, το οποίο μεταφέρει τετραπλό εκτοξευτή πυραύλων Stinger. Τα ASRAD μπορεί να μεταφερθούν, εφόσον αυτό απαιτηθεί, και μέσω αέρος.

Την πιο κρίσιμη στιγμή τις τελευταίες δεκαετίες, την ώρα που η Τουρκία για πρώτη φορά απειλεί ανοιχτά τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου θέτοντας ακόμα και θέμα κυριαρχίας, η κυβέρνηση αποψιλώνει την αντιαεροπορική μας άμυνα.

Τι και εάν το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης συνιστά την πρώτη θεσμική εισβολή μετά την Κύπρο, όπου για πρώτη φορά υπάρχει έγγραφο κατατεθειμένο στον ΟΗΕ το οποίο ακρωτηριάζει την Ελληνική κυριαρχία κόβοντας κυριολεκτικά το Αιγαίο στην μέση, φτάνοντας μέχρι την Κρήτη, η Kυβέρνηση θεωρεί σοφό να αποδυναμώνει τις ΕΔ, με κινήσεις που προκαλούν (τουλάχιστον) απορία.

Διότι, τόσο οι Patriot που στείλαμε στην Σαουδική Αραβία, οι τέσσερις ουλαμοί αντιαεροπορικών τύπου ASRAD/Hellas που στέλνουμε στην Βουλγαρία και οι οποίοι είναι απόλυτα κατάλληλοι για την αντιαεροπορική άμυνα των νησιών, όσο και τα αντιαρματικά που στείλαμε στην Ουκρανία, δεν μας περισσεύουν.

Όσες «Συμμαχικές Υποχρεώσεις» και αν έχουμε (στην Σαουδική Αραβία για παράδειγμα δεν είχαμε καμία υποχρέωση να στείλουμε τίποτα), θα πρέπει να ενημερώσουμε τους συμμάχους μας ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από καμιά Ρωσία, αλλά από την Τουρκία. Επισήμως η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα.

Ας μην επαναλάβουμε λοιπόν το τραγικό λάθος με την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, γιατί η Τουρκία έχει αποδείξει ότι όποτε ρίχνουμε τα όπλα, χάνουμε λαό και πατρίδα.

Υ.Γ. Μείζον θέμα η μεταφορά των Αντιαεροπορικών ASRAD στη Βουλγαρία.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) είχε δημοσιεύσει πλάνα από την εκπαίδευση των Μονάδων της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων  (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») που έγινε από 17 έως 21 του περασμένου Μαΐου 2021.

Συγκεκριμένα, οι Μονάδες της ΑΣΔΕΝ διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων δοκιμή Σχεδίων, Βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού και Αρμάτων και προσομοιώσεις σε διαδικασίες Διοίκησης-Ελέγχου Τακτικών Στρατηγείων και Σταθμών Διοικήσεως.

Τα ρεπορτάζ τότε μιλούσαν ευθέως για την άμυνα των νησιών του Αιγαίου.

Στα πλάνα που μπορείτε να δείτε στο βίντεο του ΓΕΣ πιο κάτω, διακρίνεται επίσης το σύστημα αεράμυνας πολύ μικρού βεληνεκούς (VSHORAD) ASRAD HELLAS επί οχήματος τύπου Hummer M1097A2 και το οποίο είναι εξοπλισμένο με τετραπλό εκτοξευτή πυραύλων FΙΜ-92 Stinger.

Αυτό ακριβώς το αντιαεροπορικό σύστημα στέλνουμε στην Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, τέσσερις ουλαμοί φεύγουν εκτός Ελλάδας σε μία κρίσιμη στιγμή.

Δείτε το βίντεο.

Η μικρή εμβέλεια του συγκεκριμένου συστήματος αεράμυνας, που δεν υπερβαίνει τα 6 km, το καθιστά κατάλληλο για τα νησιά και ακατάλληλο για οπουδήποτε αλλού. Είναι δηλαδή ένα σύστημα φτιαγμένο για την αεράμυνα των νησιών του Αιγαίου, που σε περίπτωση τουρκικής εισβολής θα πρέπει να εξασφαλίσουν την αντιαεροπορική κάλυψη στις επίγειες δυνάμεις της πρώτης γραμμής.

Αντίθετα, η υποτιθέμενη απειλή της Ρωσίας στην Βουλγαρία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με τέτοιου είδους όπλα. Απλώς και μόνο λόγω των αποστάσεων.

Αντίθετα, τα συγκεκριμένα συστήματα με το κατάλληλο ραντάρ, είναι αποτελεσματικά και κατά των μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία αποτελούν πραγματική μάστιγα για το Αιγαίο τους τελευταίους μήνες.

Η ευελιξία του συγκεκριμένου συστήματος το οποίο μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και αεροπορικώς, και η ευκολία του χειρισμού αφού απαιτεί μόνο τον οδηγό και τον χειριστή για να επιχειρήσει, τα καθιστούν ιδανικά για τα Ελληνικά νησιά.

Η αποστολή λοιπόν των συγκεκριμένων συστημάτων αεράμυνας στην Βουλγαρία την συγκεκριμένη στιγμή, είναι ανεξήγητη, αδικαιολόγητη έως και Εθνικά Επικίνδυνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here