Το Ισραήλ σπάει το παράνομο και άκυρο Τούρκο-Λιβυκό μνημόνιο και εμείς τα βάζουμε μαζί του;…του Πάνου Καμμένου.

0
321

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η παρέμβαση που έκανε πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Την ώρα που απειλούμαστε από την Τουρκία τα βάλαμε κακώς με την Ρωσία πήραμε θέση κατά της Κίνας χωρίς συμφέρον τώρα για εσωτερική πολιτική πρέπει να τα σπάσουμε και με το Ισραήλ που είναι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος; Τρελαθήκατε εντελώς; Τα λέω χωρίς καμία διάθεση εμπλοκής»

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν, το Ισραήλ ζήτησε και πήρε την άδεια της Ελλάδας για ασκήσεις νότια της Κρήτης, αγνοώντας την συμφωνία της Άγκυρας με την Τρίπολη.

Η δέσμευση των δύο συγκεκριμένων περιοχών τη δεδομένη χρονική στιγμή δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο την απόρριψη από το Τελ Αβίβ των Τουρκικών αφηγημάτων περί θαλάσσιων ζωνών και αρμοδιοτήτων, αλλά και την εξίσου κατηγορηματική αναγνώριση της Ελληνικής δικαιοδοσίας στη θαλάσσια περιοχή.

Αποτελεί επίσης απόδειξη του υψηλού επιπέδου συνεργασίας των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο, αλλά και ισχυρή ένδειξη ενεργότερης παρέμβασης του Ισραήλ, μιας χώρας που είναι γνωστή όχι μόνο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτει, αλλά και για την αποφασιστικότητα χρήσης τους, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, στα τεκταινόμενα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πάνος Καμμένος είχε αναρτήσει και πριν από λίγες ημέρες άλλο ένα μήνυμα στο οποίο καλούσε να μείνει εκτός της πολιτικής αντιπαράθεσης η ΕΥΠ λόγω της Tουρκικής απειλής.

Είχε γράψει συγκεκριμένα:

«Την στιγμή που η Χώρα δέχεται απειλές ευθείες και ασύμμετρες από την Τουρκία είναι λάθος να στοχοποιείται η ΕΥΠ και ιδιαίτερα όταν λογισμικά παρακολούθησης χρησιμοποιούν ιδιώτες επώνυμοι και δημοσιοποιούν από τα ΜΜΕ προϊόντα υποκλοπής»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here