Τινάζει τον αέρα την διάσκεψη του Βερολίνου ο Λαβρόφ!

0
747

Με Επίσημη Δήλωση του πριν από λίγο ο Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθαρίζει ότι τα όποια συμπεράσματα που θα προκύψουν από την διάσκεψη του Βερολίνου, θα πρέπει να συζητηθούν στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, το μόνο όργανο που θεσμικά μπορεί να παράγει δεσμευτικό αποτέλεσμα για όλες τις πλευρές.

Μεγάλο χαστούκι για την Μέρκελ!…

Εν τω μεταξύ, στην διάσκεψη του Βερολίνου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτιέρες, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη η οποία ενδέχεται να μετατραπεί σε πυροκροτητή για όλη την υπόλοιπη περιοχή.

Δείτε εδώ αναλυτικά τον κατάλογο με τους συμμετέχοντες.

Υ.Γ. Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη: Φωτογραφίες, χαμόγελα και όργιο διαβουλεύσεων.

Υ.Γ.1. Βερολίνο-Για διεθνή δύναμη κυανόκρανων κάνει λόγο το πόρισμα.

Θετικό στοιχείο που διαφαίνεται είναι ότι πέρασε η θέση του στρατάρχη Χαφτάρ η οποία εκφράστηκε υπό μορφή βέτο από τον Γάλλο πρόεδρο, για αποχώρηση των ξένων από την Λιβύη.

Αυτό είναι πολύ θετικό διότι ο εθνικός λιβυκός στρατός ελέγχει σχεδόν το σύνολο της επικρατείας, ενώ η ψευδό-κυβέρνηση στηρίζεται σε εισαγόμενους μισθοφόρους. Αναμένουμε να δούμε κατά πόσον ισχύουν οι πληροφορίες.

Επίσης σημαντικό είναι το εμπάργκο όπλων που πλέον θα ελέγχεται από πολυεθνική δύναμη. Εάν όμως σε αυτή τη δύναμη συμμετέχει και η Τουρκία, τότε μιλάμε για παγίδα.

Υ.Γ.2. Καταπέλτης ο πρόεδρος της Αιγύπτου πριν την διάσκεψη του Βερολίνου

Σε δήλωσή του λίγο πριν την έναρξη της διάσκεψης στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι, ξεκαθάρισε ποια είναι η κόκκινη γραμμή.

Η Αίγυπτος αναγνωρίζει μόνο τον νόμιμο στρατό της Λιβύης, κοινώς τον εθνικό στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ.

Η Αίγυπτος δεν πρόκειται να συνομιλήσει με οποιονδήποτε υποστηρίζει ή επιτρέπει την παραμονή τρομοκρατών οπλοφόρων στην Λιβύη.

Υ.Γ.3. Ο Μακρόν «πυροβολεί» την Αγκυρα στη Διάσκεψη: Σταματήστε να στέλνετε μισθοφόρους στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here