Τι έδειξε η κάλπη της «Ζούγκλας»;;

0
166

Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η κάλπη της «Ζούγκλας» δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τις σημαντικότερες ίσως των τελευταίων ετών.

Αδιαφιλονίκητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα, με τη ΝΔ να σημειώνει σημαντικές απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της δυσφορίας του εκλογικού σώματος για τα οικονομικά μέτρα που πήρε.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον κατά την παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο Τρίτη δύναμη φαίνεται ότι αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, κυρίως ως προς τις θέσεις που θα καταλάβουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει στη Βουλή, αποσπώντας μερίδιο από τα ποσοστά του «ΠΑΣΟΚ», του «ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και από το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα ποσοστά που θα αποσπάσει είναι ίσως νωρίς να τα υπολογίσει κανείς λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την ίδρυσή του και φυσικά του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

– Ένα άλλο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιο.

– Επίσης το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει με απαιτήσεις στη Βουλή.

Στην έρευνα, που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 9/1/2015, συμμετείχαν 1645 πολίτες.

Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, ενώ δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 21,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,7%, ακολουθούν το Ποτάμι με 4,6%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου με 3,9, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Το ΠΑΣΟΚ αποσπά 3,8% και εν συνεχεία το ΚΚΕ λαμβάνει 3,7%. Το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας, καθώς βρίσκεται κάτω του 1%. Η «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου έλαβε 0,5%. 

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις εκλογές, δηλαδή εάν αυτές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει παρασάγγας της ΝΔ, καθώς συγκεντρώνει 78%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 14,9%.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here