Τι θα έκανε ένας πραγματικός Ηγέτης απέναντι στον Ερντογάν;

0
381

Τι θα έκανε ένας πραγματικός ηγέτης της Ελλάδος, απέναντι στην πρόκληση του Ερντογάν;

Με την ανακοίνωση της απόφασης βεβήλωσης της Αγίας Σοφίας, θα έπαιρνε αμέσως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όχι για να του «συμπαρασταθεί» στα λόγια, αλλά για να του παρουσιάσει το πλέγμα ενεργειών και τις διεθνείς παρεμβάσεις που θα έκανε.

Το αμέσως επόμενο τηλεφώνημα θα ήταν στον Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να απαιτήσει καταδίκη της τουρκικής απόφασης από τον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Έπειτα θα τηλεφωνούσε στην καγκελάριο Μέρκελ, ως προεδρεύουσα της Ευρώπης την δεδομένη στιγμή. Απαιτώντας, όχι ζητώντας αλλά απαιτώντας, την συζήτηση του θέματος στην επόμενη σύνοδο κορυφής και την απερίφραστη καταδίκη Τουρκίας και Ερντογάν. Μαζί με κυρώσεις. Όχι καταδίκες στα λόγια.

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα στην καγκελάριο, θα τηλεφωνούσε σε όλους τους ηγέτες που θα συμμετέχουν στην σύνοδο κορυφής. Ώστε να τους ενημερώσει για την βεβήλωση και να αποσπάσει την στήριξή τους, προκειμένου να επιτύχει ομόφωνη καταδίκη.

Τι από όλα αυτά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αποδεικνύεται δυστυχώς λίγος, μικρός και φοβισμένος. Και αυτό ο Ερντογάν το γνωρίζει πολύ καλά όπως αποδεικνύεται.

Πηγή Olympia.gr

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδα μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Η Kifisia Press δεν λογοκρίνει τις γνώμες των σχολιαστών. Προειδοποίηση: Για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση άρθρων αντίθετα με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο της Kifisia Press.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here