Τι κάνουμε σε ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ;;

0
292

Πλησιάζουμε σε πολύ δύσκολες εποχές (αν δεν είμαστε ήδη). Και σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατέψουμε εμάς και τις οικογένειές μας από πάσης φύσεως κινδύνους.

Τις οδηγίες που θα διαβάσετε παρακάτω καλό θα ήταν να τις τυπώσετε καθώς σε περίπτωση πολέμου τα κέντρα επικοινωνιών πέφτουν και το ρεύμα μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας.

Σε κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι σημαντικότερα ακόμη και απ' την τροφή. Τροφή μπορείς να βρεις κάπου, φάρμακα όμως;

Σύμφωνα λοιπόν με τον οδηγό επιβιώσεως αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι τα εξής:

α.Μαζέψτε αντισηπτικά, απορρυπαντικά, σαπούνια, γάντια και μάσκες. Θα σας χρειαστούν για να προστατευθείτε από μολύνσεις.

β.Μάθετε να δίνετε πρώτες βοήθειες. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος από την οικογένειά σας ή ακόμη κι εσείς ο ίδιος. Γιατρούς δύσκολα θα βρείτε, και ίσως και να μην προλάβετε.

γ.Για την καλύτερη προστασία σας να έχετε όπλα. Σε καταστάσεις πολέμου κινδυνεύετε από οποιοδήποτε. Πολλοί άνθρωποι μέσα στην απελπισία τους θα προσπαθήσουν να σας κάνουν κακό για να επιβιώσουν.

Τα όπλα καλό θα είναι να είναι όσο πιο απλά γίνεται. Σε περίοδο ειρήνης θα βρείτε εύκολα όπλα, μετά θα είναι πολύ δύσκολο.

δ.Η αποθήκευση χρυσού βοηθάει πολύ επίσης. Θα μπορείτε να τον ανταλλάξετε με οτιδήποτε χρειαστείτε. Ακόμη και το ασήμι κάνει.

ε.Πρέπει να οργανώσετε την περίμετρο του σπιτιού σας ώστε να είστε καλυμμένοι από όλες τις πλευρές. Να μην μπορεί κανείς απ' έξω να δει το εσωτερικό της οικίας σας.

Αλλά προσοχή: Μην δίνετε στόχο και πιστέψει κάποιος από έξω ότι έχετε αντικείμενα αξίας. Τα πράγματα τότε θα είναι πολύ χειρότερα…

στ.Η αποθήκευση φαρμάκων είναι σημαντική. Κυρίως τα απλά όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, γάζες, βαμβάκι κ.α.

ζ.Τέλος σημαντικά είναι η τροφή και το νερό. Η τροφή θα γίνει είδος υπό εξαφάνιση σε περίοδο πολέμου στις πόλεις, ενώ το νερό πιθανότατα θα μολυνθεί οπότε θα πρέπει να έχει γίνει από πριν επαρκής αποθήκευση.

Αυτά τα λίγα, και αν γίνει πόλεμος…..καλή μας τύχη……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here