Τι καταθέτει ο «Μάξιμος Σαράφης» για το σκάνδαλο Novartis: «Έτσι ξέπλενε το μαύρο χρήμα ο Άδωνις Γεωργιάδης».

0
187

Στις 2 Φεβρουαρίου και ώρα 11:20π.μ ο «Μάξιμος Σαράφης» προσέρχεται και πάλι στην εισαγγελία για να συνεχίσει την μαραθώνια κατάθεσή του.

Αυτή την φορά η εισαγγελέας τον ρωτά για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του.

Ο μάρτυρας όπως κάνει και τις προηγούμενες φορές μπαίνει απ ευθείας στο «ψητό» ενώ για να δικαιολογήσει τις εκτιμήσεις του αναφορικά με «μίζες» που λάμβανε ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι η επένδυση στις Τήλε-πωλήσεις βιβλίων είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της εταιρείας του πρώην υπουργού!

«Γνωρίζω ότι άμεση συνεργάτιδα του Υπουργού ήταν η κ. Κατραβά με την οποία η Novartis μέσω του τμήματος «market access» του οποίου προΐσταται ο Κων. Φρουζής είχε επίσημη και ανεπίσημη επικοινωνία μέσω emails εταιρικών και προσωπικών και μέσω τηλεφωνημάτων»…..αναφέρει εισαγωγικά ο μάρτυρας για να συνεχίσει λέγοντας ότι:

«Οι επικοινωνίες αυτές γίνονταν προκειμένου η κ. Κατραβά να κανονίζει τις απόρρητες συναντήσεις του κ. Φρουζή εκ μέρους της Novartis με τον υπουργό.

Αντικείμενο αυτών των συναντήσεων πιθανολογώ ότι ήταν το «κλείσιμο» συμφωνιών μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργού, προκειμένου ο τελευταίος να λαμβάνει ευνοϊκές για την εταιρεία πολιτικές αποφάσεις.

Αυτό το βασίζω στο γεγονός ότι οι πιο τακτικές επικοινωνίες γίνονταν μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών λογαριασμών και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στα προσωπικά τους τηλέφωνα και όχι μέσω των επίσημων υπηρεσιακών λογαριασμών του υπουργείου.

Θέλω επίσης να σας καταθέσω ότι όπως είναι ευρέως γνωστό ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από την Novartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω Τήλε-πωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της Τήλε-πώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης του συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».

Υ.Γ. Αποκάλυψη βόμβα Καρατζαφέρη για τον Γεωργιάδη: Μοίραζε εκατομμύρια από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να τον κάνουν πρωτοσέλιδο και να σπιλώνουν πολιτικούς αντιπάλους!

Υ.Γ.1. Πώς ο Άδωνης προσπάθησε να εξαπατήσει την εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here