Τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο-Το μικρό Τουρκικό τετελεσμένο και τα καμώματα του Δένδια…του Σταύρου Λυγερού.

0
500

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε γελοιότητα και ανευθυνότητα τις πληροφορίες ότι Ελληνικό έδαφος στον Έβρο έχει καταληφθεί από Τούρκους στρατό-χωροφύλακες.

Εάν, ωστόσο, θέλει ο ίδιος να διατηρήσει τη σοβαρότητα που επιβάλει το αξίωμά του, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Αθήνα προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα.

Ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της Ελληνικής διαμαρτυρίας; Γιατί εάν δεν υπάρχει καμία παραβίαση εκ μέρους των Τούρκων δεν θα υπήρχε και λόγος να γίνει διάβημα.

Για να βγάλουμε άκρη, όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν έγινε προσπάθεια εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να βάλει πασσάλους.

Σκοπός ήταν η έγερση εμποδίων με σκοπό να αποτραπεί-ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πέφτει η στάθμη του ποταμού-η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μία έκταση περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

Ας σημειωθεί πως σε άλλη περιοχή υπάρχει και Τουρκική έκταση περίπου 8.000 στρεμμάτων δυτικότερα της κύριας κοίτης. Στις εν λόγω περιοχές υπάρχουν πυργίσκοι που καταδεικνύουν την Ελληνική και αντιστοίχως Τουρκική κυριαρχία, αλλά μετά από συμφωνία δεν είναι επανδρωμένοι με στρατιώτες.

Σε ένα σημείο της Ελληνικής έκτασης εμβαδού περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται. Είναι ακριβώς σ’ αυτό το σημείο που έχουν στήσει σκηνές Τούρκοι στρατό-χωροφύλακες.

Κι αυτό το σημείο, σύμφωνα με πηγές από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού είναι Ελληνικό έδαφος κύριε Δένδια. Κι αν θεωρείτε ότι δεν είναι έτσι, αντί για χαρακτηρισμούς, ξεκαθαρίστε επισήμως εάν αυτό ισχύει ή όχι.

Εάν δεν το πράξετε, το επίμαχο τουίτ σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από εύκολες κουβέντες που σκοπό είναι να θολώσουν τα νερά. Αυτές τις ημέρες, άλλωστε, έχετε πει κι άλλα προβληματικά, τα οποία σχολιάζω παρακάτω.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση: «Είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα».

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα Εθνικά μας θέματα».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε Ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.1. ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙ «FAKE NEWS».

Αναφορικά με το δελτίου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών και τις δηλώσεις του κου Δένδια ότι η κατάληψη Ελληνικής έκτασης στην περιοχή Μελισσοκομείο από τους Τούρκους αποτελεί Fake News, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ερωτά:

Για ποιο λόγο έγινε διάβημα, εάν η είδηση δεν ισχύει; Για το κτήμα Νάσιουτζικ ή το κτήμα Καραγκιόζη στην Επανομή;

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.2. Σειρήνες εισβολής στον Έβρο! Οι Τούρκοι στήνουν προγεφύρωμα για τεθωρακισμένα στο ποτάμι….

Υ.Γ.3. ΥΠΕΞ Τουρκίας για Έβρο: Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορά μας και το αποτρέψαμε – Κανένα τετελεσμένο ανεκτό.

Βόμβες από την Άγκυρα κατά της Ελλάδας. Η Τουρκία δίνει νέα διάσταση για όσα έχουν προκύψει στη νότια πλευρά του Έβρου. Ζητά σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.4. Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για τα τεκταινόμενα στον Έβρο, ζητάει σύγκλιση συνοριακών επιτροπών.

Το απόγευμα του Σαββάτου το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Ελληνοτουρκική μεθόριο.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι σημειώνει πως:

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην περιοχή αποκοπής Φερών (Ferre Kupürü).

Κατόπιν του απαιτούμενου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο μας επέδωσε στις 11 Μαΐου 2020 επιστολή στην Ελλάδα, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να κάνει γνωστές τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του έργου και απαίτησε την σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here