ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει γίνει με τον Σταθμό Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου;

0
219

Μετά την γελοία Ένσταση που ζητούσαν την επανάληψη των Δημοτικών Εκλογών, μετά το ναρκοθετημένο-έργο για την Ενίσχυση του Αστικού Πρασίνου στην περιοχή του Τριγώνου Εθνικής Αντιστάσεως, ο Συνδυασμός της πρώην Διοίκησης επανέρχεται με προκλητική Ανακοίνωση για κάτι που δεν είχαμε ποτέ και δήθεν «χάσαμε»!

Αναφορικά με τον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

-O Σταθμός υπολειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2013. Υπήρχαν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μια φορά την εβδομάδα παρέχονταν συγκεκριμένες υπηρεσίες.

– Στο κέντρο δεν λειτούργησαν ποτέ όλες οι ιατρικές και συμβουλευτικές παροχές για τις μητέρες και τα παιδιά.

– Σύμφωνα με τον αρχικό του προγραμματισμό έπρεπε να λειτουργεί στο Μαρούσι (στο ισόγειο του πρώην ΙΚΑ). Ωστόσο λόγω έλλειψης χώρων στο γειτονικό Δήμο ο σταθμός λειτούργησε προσωρινά στο παράρτημα ΙΚΑ της Νέας Ερυθραίας. Έτσι με τα νέα δεδομένα, κατασκευής ειδικού χώρου στο Μαρούσι, μεταφέρθηκε στον Δήμο όπου ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει.

– Όταν αναλάβαμε την Διοίκηση του Δήμου η μεταφορά του Σταθμού καθώς και όλων των Ιατρείων του Π.Ε.Δ.Υ ήταν δρομολογημένη λόγω της αδράνειας της προηγούμενης Διοίκησης.

– Σε συνεργασία με την UNICEF, που ήδη ανακοινώθηκε, ο Δήμος Κηφισιάς θα παρέχει εκτεταμένο εμβολιασμό στα σχολεία καθώς και συμβουλευτικά προγράμματα μητρικού θηλασμού.

– Επίσης, παιδίατροι θα επισκέπτονται δύο φορές την εβδομάδα, το παράρτημα Π.Ε.Δ.Υ. της Νέας Ερυθραίας προκειμένου να συνταγογραφούν και να γίνονται οι απαραίτητοι ιατρικοί έλεγχοι στα παιδιά.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Υγειονομική Περιφέρεια Αθήνας για μια πραγματική έναρξη λειτουργίας Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου.

Έγιναν προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια να δημιουργηθεί ΙΚΑ στην Νέα Ερυθραία ή αφέθηκε να λειτουργεί ως παράρτημα και ανά πάσα στιγμή να μπορεί να μεταφερθεί στο Μαρούσι όπου άνηκε;

Μας προκαλούν να εκδώσουμε Μαύρη Βίβλο για πράξεις και παραλείψεις της προηγούμενης Διοίκησης!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here