Τι συμβαίνει με το νερό της Νέας Ερυθραίας;

0
526

Η οικονομία στο νερό είναι υπόθεση όλων μας…

Αυξημένη ζήτηση νερού παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Νέα Ερυθραία. Οι καταναλώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση πίεσης και χαμηλή αναπλήρωση των υδατικών αποθεμάτων στη δεξαμενή αποθήκευσης στο υδραγωγείο Νέας Ερυθραίας.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο, στην οικονομία νερού με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες όπως:

Το κλείσιμο της βρύσης όταν σαπουνίζουμε τα  χέρια μας ή τα πιάτα, τον έλεγχο για τυχόν διαρροές παρακολουθώντας τον μετρητή νερού όταν όλες οι παροχές είναι κλειστές, το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας σε εξωτερικούς χώρους με έναν κουβά αντί για λάστιχο κ.α.

Νέα έργα για το νερό

Αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας είναι η διασφάλιση της επάρκειας του νερού στην υδροδοτούμενη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με την οποία σε περιπτώσεις σοβαρών βλαβών και προκειμένου να αποφευχθούν οι εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης, το δίκτυο ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας να τροφοδοτείται από αυτό της ΕΥΔΑΠ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης Μιχάλης Καυγαλάκης, κατά τη διάρκεια εργασιών αντικατάστασης της αντλίας του συστήματος ύδρευσης στο πάρκο Σοφοκλέους όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις του Δήμου, στις  18/07/2020.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στον τομέα της Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και ίδιους πόρους του Δήμου Κηφισιάς.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα ενισχυθούν σημαντικά οι υποδομές και θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην βελτίωση του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας με έμφαση τόσο σε βασικά λειτουργικά και τεχνικά θέματα, όσο και στην βελτίωση της ποιότητας του νερού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

2018 Αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης. Οι περισσότεροι από τους δευτερεύοντες αγωγούς ήταν παλαιοί και παρουσίαζαν διαρροές

2019 Αντικατάσταση των τεσσάρων αντλιών μέσα στην δεξαμενή του συστήματος ύδρευσης

2020 Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο: «Βελτίωση δικτύων ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας». Το έργο είναι ύψους 3.621.205,34€ και πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο και Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα αντικατασταθούν αγωγοί συνολικού μήκους 7.290m.

Αντικαταστάθηκαν δύο από τις τέσσερις αντλίες του συστήματος ύδρευσης στο πάρκο Σοφοκλέους όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις του Δήμου.

Ξεκινούν εργασίες αποσκλήρυνσης για την καλύτερη ποιότητα νερού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here