Τον Οκτώβριο αναμένεται η πλήρη άρση των Capital Controls;

0
209

Eως τον Οκτώβριο αναμένει την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να λειτουργήσει εκ νέου έως τα τέλη της εβδομάδας. Σχετικά με τις επιχειρήσεις, ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η επιστροφή στη χρηματοδοτική ομαλότητα θα επέλθει μετά την ανά-κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, καταγράφεται μείωση στους τζίρους των επιχειρήσεων, που κυμαίνεται από 30% έως 80%, ανάλογα με τον κλάδο και το αντικείμενό τους.

O κ. Φέσσας προειδοποίησε ακόμη, ότι ο κίνδυνος του Grexit θα εξακολουθεί να ισχύει, έως ότου υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η ύφεση που προκαλούν τα δημοσιονομικά μέτρα μπορεί να αποφευχθεί, εφόσον προχωρήσει η άμεση εφαρμογή όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους εταίρους.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here