Η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές της: Στέλνει το ερευνητικό CESME στην Κυπριακή ΑΟΖ!

0
221

Λίγες μόνο ώρες μετά τις διαρροές για συζητήσεις περί συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, που έθεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, και ενώ έχει προηγηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σε…πολύ καλό κλίμα (και άνευ γραβατών!), μια συνάντηση στην οποία δεν μάθαμε τι συζητήθηκε, η Τουρκία προχωράει σε νέα πρόκληση.

Προφανώς ακολουθώντας τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που επιδιώκει η Ελληνική κυβέρνηση, και κοιμίζοντας την με επιθέσεις φιλίας, στέλνει το το ερευνητικό του Τουρκικού Στόλου CESME στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Πιστή στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Άγκυρα, εξέδωσε NAVTEX και δέσμευσε περιοχή από τις 21 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου βορειοανατολικά της Κύπρου. Δηλαδή περιοχή που σε ποσοστό άνω του 50% βρίσκεται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Και οι φωστήρες της εγχώριας πολιτικής νομίζουν ότι με συνταγές για χαλβάδες-σαν και αυτές που έστειλε η Ντόρα στην Εμινέ-θα βάλει μυαλό η γείτονα!

Υ.Γ. Νυχτερινή εισβολή των Τούρκων στο FIR…Με Οχτώ μαχητικά σε 3 σχηματισμούς.

Μετά την ημερήσια πτήση Τούρκικου UAV στο Κεντρικό Αιγαίο και ενώ όλα έδειχναν ήρεμα…Είχαμε ξαφνική Νυχτερινή αεροπορική εισβολή στο FIR Αθηνών, 8 Τούρκικων F-16 σε Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Οι Τούρκοι πέταξαν νύχτα σε 3 σχηματισμούς ανά 2 ζεύγη και μία Τετράδα προβαίνοντας σε 10 Παραβιάσεις και 4 Παραβάσεις!!

Η ενέργεια των Τούρκων είναι προκλητική και σχεδιασμένη αν υπολογίσουμε ότι οι Τούρκοι σπάνια ίπτανται νύχτα ακόμη και σε πολεμικές επιχειρήσεις…Είναι γνωστός ο φόβος του Μεμέτη για τη Νύχτα!

ΠΕΡΙΟΧΗ: Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν καταγράφουμε πια αν τα Τούρκικα είναι οπλισμένα; Γιατί για πετάξουν νύχτα οι Τούρκοι χειριστές και χωρίς οπλισμό χλωμό ακούγεται.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here