Τουρκική κορβέτα κάνει «βόλτες» στο Αιγαίο!

0
201

Λίγες ώρες μετά από τις πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια περί «ξίφους» που κρατά η Ελλάδα και μόλις λίγα 24ωρα μετά από την επαφή Ερντογάν – Αβραμόπουλου, η Τουρκία προχωρά σε μία ακόμη σοβαρή πρόκληση!

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

«Όταν αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός Άμυνας η τουρκική πλευρά προσπαθεί να δείξει ότι προσπαθεί να δείξει, καταλαβαίνουμε όλοι»…..είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Δείτε την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 04/11/2014 πατώντας ΕΔΩ……

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Η τουρκική κορβέτα – Βuyukada – προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοεμβρίου 2014 (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ νήσου Κέας και νήσου Κύθνου.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».

Αυτή είναι η τουρκική κορβέτα Büyükada που αλωνίζει το Αιγαίο!

H κορβέτα TCG Büyükada (F-512), είναι πλοίο της κλάσης Ada.

Η ναυπήγηση της κορβέτας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος ναυπήγησης οκτώ συνολικά πλοίων με την ονομασία MILGEM που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η κορβέτα F-512 ήταν το δεύτερο πλοίο που έχει προστεθεί στο δυναμικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το πρώτο ήταν το TCG Heybeliada (F-511) και αναμένεται να ναυπηγηθούν έξι ακόμη πλοία συνολικά αυτής της κλάσης.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων ακόμη φρεγατών τύπου TF-1000 εκτοπίσματος 4.000 τόνων. Το 2020, θα ακολουθήσει ένα ακόμη εξοπλιστικό πρόγραμμα για τη ναυπήγηση 6 πλοίων TF-2000 εκτοπίσματος 6.000 τόνων.

Δείτε την κορβέτα TCG Büyükada (F-512), κλάσης Ada:

{videobox}C6hq1I_q9x8{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here