Το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ρολογιών!

0
249

Ο Οίκος Sotheby’s θα πουλήσει το «THE HENRY GRAVES SURERCOMPLICATION». Ένα Αριστούργημα Ωρολογοποιίας!!

Το Πιο Διάσημο Ρολόι στον Κόσμο Επιστρέφει στην αγορά το Νοέμβριο  με τη Δημοπρασία Ρολογιών του Οίκου Sotheby’s στη Γενεύη στην 175η επέτειο του Οίκου Patek Philippe.

Ο Οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε ότι με τιμή θα παρουσιάσει προς πώληση το Henry Graves Supercomplication στη Γενεύη, στις 11 Νοεμβρίου του 2014. 

Κατασκευασμένο από τον Patek Philippe το 1933, αυτό το αριστούργημα της ωρολογοποιίας είναι το πιο διάσημο ρολόι στον κόσμο και το πιο περίπλοκο που κατασκευάστηκε ποτέ εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι.

Η επανεμφάνιση του στην αγορά, 15 χρόνια μετά από μία πώληση ρεκόρ, θα συμπέσει με την 175η επέτειο του Οίκου Patek Philippe και θα αποτελέσει το κατάλληλο αφιέρωμα στην ιδιοφυία του Ελβετού κατασκευαστή.

Το ρολόι θα πωληθεί από τον Οίκο Sotheby’s στη Γενεύη σε μία δημοπρασία σημαντικών ρολογιών με εκτίμηση άνω των 15 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων.

Συζητώντας την επικείμενη πώληση του Henry Graves Supercomplication, o Tim Bourne, Sotheby’s Worldwide Head of Watches, και ο Daryn Schnipper, chairman of Sotheby’s Watch Division……δήλωσαν:

«Ο κατάλογος των χαρακτηρισμών σε υπερθετικό βαθμό που μπορούν να συνδεθούν με αυτό το είδωλο του 20ου αιώνα, είναι πραγματικά εξαιρετικός.

Αναμφισβήτητα το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ρολογιών, το Henry Graves Supercomplication συνδυάζει το ιδανικό της Αναγέννησης για την ένωση της ομορφιάς και της δεξιοτεχνίας με το απόγειο της επιστήμης.

Η προσφορά αυτού του έργου τέχνης της ωρολογοποιίας το 1999 ήταν αναμφισβήτητα το αποκορύφωμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μας και πέτυχε ένα παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχουμε μέχρι σήμερα. Είμαστε εξαιρετικά προνομιούχοι να το προσφέρουμε σε δημοπρασία για ακόμα μια φορά.»

Το 1925, ο Henry Graves, ένας διακεκριμένος τραπεζίτης της Νέας Υόρκης, ανέθεσε στον Patek Philippe να δημιουργήσει το πιο πολύπλοκο ρολόι στον κόσμο.

Προϊόν τριών ετών έρευνας και πέντε ετών προσπάθειας από τους πιο εξειδικευμένους τεχνικούς, αυτό το εξαιρετικό ρολόι είναι ένας χρυσός χρονογράφος που ανοίγει από μπροστά και διαθέτει Westminster χτύπους.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει είναι ένα διαρκές ημερολόγιο, τις φάσεις της σελήνης, τον αστρικό χρόνο, εφεδρική ισχύ, και ενδείξεις για την ώρα του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής και του νυχτερινού ουρανού της Νέας Υόρκης.

Με συνολικά 24 είδη περίπλοκων μηχανισμών ωρολογοποιίας, το ρολόι Graves διατήρησε τον τίτλο του πιο περίπλοκου ρολογιού στον κόσμο για 56 χρόνια και ακόμη και τώρα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από τους τεχνικούς που εργάζονται με τη βοήθεια μηχανημάτων που βασίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Οίκος Sotheby’s πούλησε για πρώτη φορά το Henry Graves Supercomplication στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1999, ως μέρος της δημοπράτησης 81 αριστουργημάτων από το παγκοσμίου φήμης Time Museum.

Mε εκτίμηση 3-5 εκατομμύρια δολάρια, το ρολόι προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και πυροδότησε έναν εκτεταμένο αγώνα υποβολής προσφορών, που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο τρελές προσδοκίες της εταιρείας, όταν πωλήθηκε για την τιμή-ρεκόρ των 11.000.000 δολαρίων, αποτελώντας το πιο ακριβό ρολόι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here