Το αεριωθούμενο του Πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου.

0
260

Διερωτώμαι εάν τέτοια εκπληκτική σύλληψη ιδέας και εφαρμογής ξανάγινε ποτέ σε πάρκο πολιτισμένης χώρας! Δηλαδή, να εκτεθεί παροπλισμένο αεριωθούμενο μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας σε Πάρκο που δημιουργήθηκε για την αναψυχή και ξεκούραση των ηλικιωμένων και όχι μόνον και ακόμη περισσότερο για τη χαρά των παιδιών.

Προσπαθώ να καταλάβω με ποιά λογική στήθηκε σ' αυτόν τον όμορφο χώρο ένα καθαρό πολεμικό εργαλείο και σε τι θα ωφελούσε η θέα και όψη του, τους συνταξιούχους και τα εγγόνια τους που είναι και οι πλέον βασικοί μόνιμοι επισκέπτες του πάρκου αυτού και κάθε πάρκου!

Διερωτώμαι επίσης το πως δεν σκέφθηκαν τόσοι και τόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που από τότε παρέλασαν επί τόσα χρόνια και θαύμασαν την εγκατάσταση του αεροπλάνου, πως δεν σκέφθηκαν να στήσουν από κοντά και κανένα πολυβολείο και να ρίξουν και κανένα καμουφλαρισμένο φουσκωτό αποβατικό, προκειμένου να τιμηθούν και τα άλλα δύο μας όπλα και όλα μαζί να….δέσουν σ' ένα ωραίο και πλήρες σκηνικό!!

Που είσαι αξέχαστε και πανάξιε Δήμαρχε Δημήτρη Ζωμόπουλε που διαφορετικά ονειρεύτηκες τα πράγματα όταν έφτιαχνες με το μεράκι σου το Πάρκο αυτό και πολύ διαφορετικά το είδαν τελικά ορισμένοι-ορισμένοι.

Δεν θυμάμαι εν τω μεταξύ πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που μετά φανών και λαμπάδων και υποθέτω και αρκετών δαπανών σε μια φιέστα με μεγάλα λόγια και φιούμπες, τοποθετήθηκε αυτό το μαχητικό F104 G Starfighter, μέσα σ' ένα χώρο χαράς και αναψυχής!

Για να είμαι ειλικρινής με είχε ενοχλήσει τότε πάρα πολύ η κατά την άποψη μου άσχετη και προκλητική αυτή συνύπαρξη ενός πολεμικού εργαλείου με την αίσθηση της γαλήνης που θα έπρεπε να εκπέμπει ένας χώρος αφιερωμένος βασικά στη χαρά και ξενοιασιά της τρυφερής ζωής ,κυρίως των παιδικών επισκεπτών του Πάρκου.

Είχα γράψει λοιπόν και τότε την γνώμη μου για την συνύπαρξη του αεροπλάνου στο πάρκο, με την ελπίδα ότι θα εύρισκα ίσως κάποιους ευαισθητοποιημένους συνοδοιπόρους στις απόψεις μου και τις ιδέες μου περί της ατυχούς εμφανίσεως του F104 G μεταξύ του καταπράσινου γκαζόν, της λιμνούλας με τις πάπιες και του γενικότερου θαύματος της φύσης που οι εξαίρετοι κηπουροί μας πάντα φροντίζουν να περιποιούνται τόσο στοργικά και τώρα μάλιστα τα δυο τελευταία χρόνια ακόμη περισσότερο.

Είχα που λέτε γράψει και τότε πάλι, πως το όμορφο αυτό Πάρκο ατύχησε με το να φιλοξενεί πολεμικές μηχανές.

Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η τοποθέτηση του αεροπλάνου κανέναν σχεδόν δεν ενόχλησε. Δεν θυμάμαι κανέναν να έχει από τότε και στα χρόνια που πέρασαν, ούτε καν ασχοληθεί με το θέμα δηλαδή με την – κατά την άποψη μου – πρόκληση του να έχει παρκάρει αεροσκάφος στο πάρκο μιας αστικής περιοχής όπως η Ν. Κηφισιά.

Δεν μπορώ επίσης να δεχθώ πως η εικόνα και ο όγκος του αεροσκάφους αυτού προσφέρει οπτική αρμονία στο περιβάλλον.

Υποθέτω επίσης πως ένας παιδοψυχολόγος λογικά θα συμφωνούσε ίσως ότι ουδέν όφελος για τα παιδιά θα μπορούσε να προκύψει αλλά ούτε και για τους υπόλοιπους επισκέπτες του Πάρκου που όλοι το επισκέπτονται για να ξεφύγουν λίγο από την σκληρή ρουτίνα της δύσκολης ζωής μας και όχι για να θαυμάσουν τα κατορθώματα της παγκόσμιας πολεμικής βιομηχανίας!

Εχω απέραντο θαυμασμό και σεβασμό στην Ελληνική μας Αεροπορία και στα ιπτάμενα Ελληνικά νιάτα μας ,τους ήρωες αυτούς που καθημερινά μας κάνουν τόσο περήφανους.

Ελπίζω όμως ότι συμφωνούμε πως εάν επιλεγεί το αεροπλάνο του Πάρκου να μεταφερθεί σε ένα άλλο σημείο της Πόλης, θα είναι πιθανώς αυτό μια σωστή κίνηση.

Εννοώ, ένα άλλο σημείο που θα μπορούν να το βλέπουν πολλοί περισσότεροι επισκέπτες και περαστικοί και να το θαυμάζουν καθώς θα συνεχίζει να υπενθυμίζει τους αγώνες και τις δόξες του Έθνους μας δένοντας κατά την άποψη μου καλλίτερα με ένα νέο περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον έξω από έναν – κυρίως – παιδότοπο που σήμερα προσφέρει το Πάρκο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here