Το ΑΠΕ σε ρόλο…Κομματάρχη «ευλογεί» την Κυβερνητική πολιτική για τον ΕΝΦΙΑ…ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης δε θα το περιέγραφε έτσι!

0
237

Για μια ακόμη φορά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του μεγάρου Μαξίμου προχώρησε σε μια αντιδημοσιογραφική παρουσίαση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, με τον πανηγυρικό τίτλο «Οι μεγάλοι κερδισμένοι από την μείωση του ΕΝΦΙΑ-Πάνω από 5 εκατ. φορολογούμενοι, περίπου το 80% των ιδιοκτητών ακινήτων, θα δουν χαμηλότερο φόρο», το ΑΠΕ ξεκινάει το άρθρο του ως εξής:

«Μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ, υλοποιείται πριν την λήξη της κυβερνητικής θητείας…»

To ΑΠΕ στη συνέχεια αναπαράγει την κυβερνητική εκδοχή περί φοροελαφρύνσεων φροντίζοντας να υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία τις…ευεργεσίες της κυβέρνησης της ΝΔ:

«Η πρώτη μείωση έγινε το καλοκαίρι του 2019, λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ και ήταν της τάξεως του 22% για να ακολουθήσει η χθεσινή που ήταν 13%. Έτσι λοιπόν τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν 920 εκατ. λιγότερα σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που πληρώθηκε το 2018», αναφέρει παρακάτω.

Το γεγονός ότι το ΑΠΕ, ήδη από το καλοκαίρι του 2019, όταν ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ, πέρασε υπό την άμεση εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου, εξηγεί ως έναν βαθμό τη δημοσιογραφική προεκλογική «στράτευση».

Το ρεπορτάζ πάντως προκαλεί ήδη αντιδράσεις με τον γνωστό δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη να σημειώνει:

«Το πρόβλημα δημοκρατίας της χώρας σε μια φωτογραφία. Η είδηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτού δηλαδή που τα περισσότερα ΜΜΕ απλώς αναδημοσιεύουν αυτούσιο, γράφει:

“Μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ, υλοποιείται πριν την λήξη της κυβερνητικής θητείας. Πρόκειται για την μείωση του ΕΝΦΙΑ που μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις ανέρχεται πλέον μεσοσταθμικά στο 34%, υπερκαλύπτοντας την υπόσχεση για μείωση κατά 30%”».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here