Το Απόλυτο Ρεζιλίκι και με τα εμβόλια.

0
417

Το μεγάλο εθνικό στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού, όπως το έχει ονομάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλλον θα χαθεί, καθώς και αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια μετατρέπεται σε μπάχαλο, όπως όλη η διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Από τα 2.000.000 εμβολιασμούς μηνιαίως, που πανηγυρικά ανακοίνωναν πριν από έναν μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, ώστε να έχει καλυφθεί το 70% του πληθυσμού, καταλήξαμε (βάσει του σχεδίου «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς) να έχουμε φτάσει στον Ιούνιο και να μην έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί όσων δεν έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι πάνω από 70 χρονών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση έπεσε έξω στον σχεδιασμό της. Και είναι επιεικής έκφραση το «έπεσε έξω», γιατί θα ταίριαζε καλύτερα το «έπεσε στα βράχια», καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόνο μέρες προτού εμβολιαστεί ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί, ουσιαστικά άλλαξε και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην επίσκεψή του στην Έδεσσα, αν και όλες οι επίσημες επιστημονικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για εμβολιασμό άνω του 50%.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εάν δεν πετύχουμε, εάν δεν φτάσουμε σε σημείο εμβολιασμού σε ποσοστό άνω του 50%, πάντα θα ζούμε μέσα στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας».

Μετά τις…εκπτώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στον αριθμό των εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, άρχισε τις…εκπτώσεις και στα ποσοστά εμβολιασμού, ώστε να αποκτήσει ανοσία ο γενικός πληθυσμός. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αρχικά ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα φτάσουν τα πρώτα εκατομμύρια εμβολίων και καταλήξαμε σε 400.000 δόσεις.

Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τους νεκρούς να έχουν πλησιάσει τις 4.500, είναι τραγική.

Επειδή δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων, παρά τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη, αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να πάει κόντρα στους λοιμωξιολόγους, που υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ώστε το εμβόλιο να λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, ο συνολικός αριθμός των πολιτών που σχεδιάζεται να εμβολιαστούν έως το τέλος Μαΐου δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 3.100.000. Αυτό σημαίνει ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού ΜΟΝΟ!

Υ.Γ. Απίστευτο φιάσκο Μητσοτάκη με τα εμβόλια.

Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώνει δημοσίως ότι «η Ελλάδα θα λάβει πάνω από 25 εκατ. δόσεις εμβολίων», λίγες ημέρες μετά να κάνουν λόγο για «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες» και εντέλει να καταλήγουμε σε κάτω από 10.000 δόσεις!

Παράλληλα ο Κικίλιας παρόλο που υποσχόταν ότι η πρώτη παρτίδα εμβολίων θα είναι 700.000…..τελικά μάλλον θα είναι μόνο 300.000!

ΤΕΛΙΚΑ το πρώτο «κομμάτι» των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού βρίσκεται στην Ελλάδα από το απόγευμα των Χριστουγέννων!

Έως τις 30 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι  θα έρθει στη χώρα, εκτός απροόπτου, η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων!…

Υ.Γ.1. Mε μια σπαρταριστή ανάρτησή της στα social media η Έλενα Ακρίτα διακωμωδεί την πολυαναμενόμενη πρώτη παρτίδα των μόλις 9.000 εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here