Το Βερολινο ας διαβάσει με προσοχή την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου!

0
204

«Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον μια αναντίρρητη αναγκαιότητα και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Και όπως, χωρίς περιστροφές, τόνισε ο κ Παυλόπουλος, κανείς δεν ξέρει που θα σκάσει η βόμβα.

Ήδη δοκιμάζονται οι τράπεζες της Ιταλίας. Θολή είναι η εικόνα για την Ντόιτσε Μπανκ και τα ανοίγματά της. Η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα.

Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στην πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο.

Το ευρωομόλογο το θέλει ο Ντράγκι. Το ευρωομόλογο το συζητάει ο Ντάισελμπλουμ. Δεν το θέλει το Βερολίνο.

Και επιπλέον, οι εξελίξεις με άξονα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και το προδικαστικό ερώτημα που ζήτησε το Βερολίνο από το Δικαστήριο της Ε.Ε., δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Προτείνω για ακόμη μια φορά, όλοι και εδώ στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή κοινότητα, να διαβάσουν και να αναλύσουν με πολλή προσοχή τα σημερινά λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, αν θέλουμε μία δυνατή και συμπαγή Ευρώπη, με τις αρχές των εμπνευστών της που προβλέπουν και την αλληλεγγύη. Ιδρυτικές αρχές που τις πιστεύουμε και τις προωθούμε οι Έλληνες με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα νεοφιλελεύθερα και τις αγκαλιές με τη τραπεζική λογική να κατευθύνει την πολιτική, τα αφήνουμε στην αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ.

Και να έχουμε πάντα στο νου μας, ότι η όποια κρίση υποβόσκει, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι να πιάσει την Ευρώπη «στον ύπνο», όπως με το προσφυγικό».

Αυτές τις δηλώσεις έκανε στα τοπικά ΜΜΕ της Αχαΐας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις 10/07/2016, παρέστη στην ειδική τελετή που έγινε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρυτανεία αναγόρευσε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Το απόγευμα ο Υφυπουργός παραβρέθηκε και στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Υ.Γ. Κορυφαία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά της ευρωκτόνου πολιτικής του Βερολίνου!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here