Το Βιβλίο-Βόμβα Παυλόπουλου για τα 575 δις που μας χρωστάει η Γερμανία. Ο μόνος που τόλμησε επίσημα…Κυριάκος και το πανάκριβο Γερμανικό Συμβόλαιο!…του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ.

0
473

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη η τότε Γερμανική οικονομικό-πολιτική εξουσία υπό τον Σόϊμπλε εξεδήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να «στείλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης για να ανασυνταχθεί οικονομικά». Το διαβόητο GREXIT.

Οι εδώ «μπιστικοί» της Γερμανικής εξουσίας ξεσάλωσαν. Τα ΜΜΕ και το τραπεζικό σύστημα έλεγε φανερά (ή δήθεν εμπιστευτικά) σε όλα τα «φόρα»  ότι το GREXIT θα ήταν μεν πολύ επώδυνο, αλλά ήταν πια αναπόφευκτο οριστικά και αμετάκλητα για την Ελλάδα.

Για να πεισθούν οι Έλληνες  περί της ανικανότητάς τους, αλλά και περί της μη ύπαρξης καμίας άλλης εναλλακτικής, ένας ανεκδιήγητος «μπιστικός», (μακαρίτης σήμερα…) είχε προτείνει να συνδεθεί κάθε Ελληνικό νοικοκυριό με ένα Γερμανικό, ώστε το Γερμανικό να δίνει οδηγίες και εντολές για το πως θα κινείται οικονομικά το ελληνικό νοικοκυριό!!

Όλα έμοιαζαν τελειωμένα τον Μάιο-Ιούνιο του 2015. Τραπεζικός μας είπε τότε  «εμπιστευτικά» ότι όλα τα στελέχη της Τράπεζας αποσύρουν τα ευρώ τους και πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο, έστω και αν το ποσό που είχαμε ήταν πολύ-πολύ μικρό.

Εμείς την επομένη ημέρα γράψαμε ότι «παρόλα αυτά που συμβαίνουν πρώτα θα φύγει ο Σόϊμπλε από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, μετά η Γερμανία από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΜΕΤΑ η Ελλάδα από την ευρωζώνη».

Και προσθέταμε ότι παρά τις αθλιότητες που προωθούσαν τότε γραφίδες  και γλώσσες «πρετεντερικές» η Ελλάδα ήταν σε ισχυρή θέση έναντι της Γερμανίας και δεν κινδύνευε με «κόκκινη κάρτα».

Σήμερα έχουμε δυο διαφορετικές «πραγματικότητες»:

1-Η γερμανική αυτή ηγεσία πάει σπίτι της αρχής γενομένης από την Μέρκελ φέτος και την -προ ετών-αποστρατεία Σόϊμπλε στη Βουλή.

2-Έχει λάβει ουσιαστικότατο περιεχόμενο με το πιο επίσημο τρόπο η ισχύς της Ελλάδας, έναντι της Γερμανίας, λόγω των τεραστίων χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ο επίσημος τρόπος είναι η ευθεία και χωρίς περιστροφές διεκδίκηση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την Γερμανία μέσω του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Αυτή την διεκδίκηση ο κ. Παυλόπουλος την έθεσε με τυπικό και ουσιαστικό χαρακτήρα προς την Γερμανική ηγεσία και κατά την εδώ επίσκεψη της Μέρκελ και στο γερμανικό κράτος, ενόσω ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (2015-2020) και φυσικά είναι ο κύριος και-ουσιαστικά-μοναδικός λόγος για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντιώθηκε στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή Παυλόπουλου!…

Σήμερα ο κ. Παυλόπουλος γίνεται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, οποίος εκδίδει βιβλίο, επίσημο και με την υπογραφή του, στο οποίο δημοσιεύει νομική μελέτη για τις οφειλές της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για τα Εθνικά Θέματα και το Κυπριακό.

Το νέο βιβλίο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Παυλόπουλου, από τις εκδόσεις «Ευρασία», με τίτλο «Μελέτες για τα Εθνικά Θέματα και το Κυπριακό Ζήτημα», είναι αφιερωμένο στα Εθνικά Θέματα και στο Κυπριακό Ζήτημα.

Ειδικότερα, στο νέο βιβλίο του ο Προκόπης Παυλόπουλος εξετάζει διαδοχικώς:

-Το δικαίωμα αμυντικής θωράκισης των Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και τις σχετικές υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το άρθρο 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Το νομικώς ανυπόστατο του «τούρκο-λιβυκού μνημονίου» και τις σχετικές νομικές συνέπειες κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

-Την υποχρέωση σύμπραξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των κρατών-μελών, επομένως και της Ελλάδας, όταν τούτο αφορά τρίτα κράτη.

-Τις διαχρονικές παρανομίες της Τουρκίας σε βάρος των Μειονοτήτων κατά την Συνθήκη της Λωζάνης, και κυρίως σε βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Κωνσταντινούπολης.

-Την πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας, ως χαρακτηριστικό δείγμα ωμής παραβίασης της Σύμβασης των Παρισίων του 1972 για την UNESCO, από την πλευρά της Τουρκίας.

-Τη νομική θεμελίωση των απαιτήσεων της Ελλάδας από την Γερμανία για το κατοχικό δάνειο και για τις επανορθώσεις των ζημιών της ναζιστικής θηριωδίας, ύψους 575 δις.

-Τις προϋποθέσεις επίλυσης του Κυπριακού σύμφωνα με τις διατάξεις του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here