Το γυναικείο «Επιχειρείν εν μέσω κρίσης»!

0
327

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με θέμα: «Επιχειρείν εν μέσω κρίσης» που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας Ευάγγελου Αυλήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη με εκατοντάδες συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, που θέλησαν να ακούσουν από πετυχημένες γυναίκες, πρακτικές συμβουλές για το «επιχειρείν».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, εκπρόσωποι των Δήμων Αμαρουσίου, Ρένα Χαλιώτη και Ψυχικού-Φιλοθέης Άννα Κομνηνού-Κούμπα, δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας.

Η οικονομική κρίση έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στον τομέα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή δημιούργησε νέες ευκαιρίες.

Οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες έλαβαν μηνύματα έμπνευσης και ενθάρρυνσης από έξι γυναίκες που κατάφεραν να κάνουν πράξη την ιδέα και ίδρυσαν τη δική τους επιχείρηση:

Η Κλειώ Γκέκα, ξεκίνησε τη καριέρα της ως εκπαιδευτικός, και μετά από χρόνια αποφάσισε να αλλάξει εντελώς κατεύθυνση. Νέες σπουδές και αμέσως μετά το δικό της γραφείο design. Με πολύ πάθος και δουλειά τα κατάφερε. «Όλα γίνονται με ένα όραμα, ένα πάθος και ανελέητη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά η επιχειρηματίας Εσωτερικής Διακόσμησης (GeKKO Concepts).

Η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου (PHD. HRD NLPIN GRECCE), ειδικεύεται στο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων σε θέματα ανάπτυξης και αξιοποίησης του δυναμικού των ανθρώπων για να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. «Έμαθα ακόμα και όταν σκοντάφτω να συνεχίζω να προχωράω» ανέφερε η κ. Ευθυμιάδου η οποία εκτός των άλλων έχει προχωρήσει και στην συγγραφή του βιβλίου με τον προτρεπτικό τίτλο «Πάρτο αλλιώς».

«Από μικρή ήξερα, τι ήθελα να κάνω. Ξεκινάς με γνώσεις, εμπειρία και πας να κάνεις, αυτό που θέλεις, πράξη» εξομολογήθηκε η Ελίνα Κορδαλή. Η ιδέα της Madame Shou Shou, παιδική και εφηβική σειρά ρούχων, ήταν ένα όνειρο της δημιουργού της σειράς, που έγινε απόφαση και στη συνέχεια βήμα-βήμα, μια υπέροχη πραγματικότητα.

Η γνωστή σχεδιάστρια ελληνικού κοσμήματος Άννα Μαρία Μαζαράκη τόνισε από την πλευρά της «Είπα να κάνω το hobby μου επάγγελμα, στόχος μας είναι να δίνουμε το καλύτερο προϊόν στην πιο προσιτή τιμή» και επεσήμανε «Όταν έχεις το πάθος, μπορείς να καταφέρεις ότι θέλεις».

Η Μελίνα Πίσπα επεσήμανε την ανάγκη για να προσφέρει στην αγορά ένα καινοτόμο προϊόν «Θέλουμε ένα brand ζωντανό, που φέρνει στο νου αναμνήσεις. Δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια» τόνισε μεταξύ άλλων η επιχειρηματίας σχεδιάστρια και της σειράς Sun of a beach.

Η Ροδάνθη Σεντούκα (Red design consultants) είναι μια αποφασιστική επιχειρηματίας η οποία θέλει να υλοποιεί κι όχι απλώς να σκέπτεται τα όνειρα της. «Το σχέδιο μου άρεσε από την παιδική μου ηλικία» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα «η καθημερινότητα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευελιξία».

Το πάθος των έξι γυναικών συνεπήρε το ακροατήριο και η ενεργός συμμετοχή και ο συντονισμός της δημοσιογράφου Μαριάννας Πυργιώτη υπήρξε εμβληματική.

Η εκδήλωση έκλεισε με μηνύματα αισιοδοξίας για το γυναικείο επιχειρείν. Η οικονομική κρίση αποτελεί εφαλτήριο για καινούργια ξεκινήματα, μια περίοδο ευκαιριών, αν πιστέψουμε πως δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε αλλά έχουμε δυνατή θέληση για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here