Το «δάκτυλο» του ΑΚΕΛ και η ανεξήγητη (;) επιθετικότητα εναντίον του Τσίπρα και του Κοτζιά!….του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ.

0
293

«Δάκτυλο» του ΑΚΕΛ στο πλαίσιο των όχι και τόσο αγαθών σχέσεων των τελευταίων μηνών με την Αθήνα και της προσπάθειας συγκεκριμένων κύκλων του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου να εξουδετερώσουν τον όποιο ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, βλέπει κυβερνητική πηγή στην Ελλάδα τις αντιδράσεις στην ανύπαρκτη, όπως αποδεικνύεται, συμμετοχή του Πάνου Καμμένου σε εκδηλώσεις στην μνήμη του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα, αρχηγού της ΕΟΚΑ, αλλά και της ΕΟΚΑ Β’, που συνεργάστηκε με τη χούντα των Αθηνών στο πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου.

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάρτηση της βουλευτού του ΑΚΕΛ, πρώην δημοσιογράφου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο Facebook με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα: 

«Μάζεψε τους ανιστόρητους της κυβέρνησης σου. Δεν φτάνει που ο δικός μας πρόεδρος Αναστασιάδης στέκεται δίπλα από τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Β’ καμαρωτός και κάνει δηλώσεις, αυτό έγινε μόλις πριν 3 μέρες, τώρα έχουμε τους δικούς σου ανιστόρητους. 

Είπαμε κλάδο ελαίας αλλά τελικά αυτό είναι ως να ασελγείτε στη μνήμη των θυμάτων της προδοσίας του 1971-1974 αλλά και στη μνήμη των δικών σας του 1944.

Μην αρχίσω να καταγραφώ τι έλεγαν στην Ελλάδα για τον Γρίβα και την «Χ» εκτός αν ο Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία του Ελληνικού Έθνους…….». 

Η ανάρτηση αυτή έδωσε την αφορμή για μια συντονισμένη «επίθεση» εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου λίγο πολύ εμφανίζονταν η κυπριακή Αριστερά να καταγγέλλει τον Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση του ότι προσβάλει και την μνήμη των θυμάτων της Ελληνικής Αριστεράς το 1944! 

Τελικά όπως έγινε γνωστό ο Πάνος Καμμένος ούτε είχε λάβει πρόσκληση ούτε φυσικά είχε αποδεχθεί πρόταση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον Γρίβα. Και έτσι χρησιμοποιήθηκε μια μη εξακριβωμένη πληροφορία για αδικαιολόγητες επιθέσεις του ΑΚΕΛ εναντίον της αριστερής Ελληνικής κυβέρνησης. 

Τέτοιες κινήσεις απλώς επιβεβαιώνουν το πολιτικό αδιέξοδο του ΑΚΕΛ, το οποίο αφού στήριξε με κάθε τρόπο την δεξιά κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη στο εθνικό θέμα του Κυπριακού, και στοχοποίησε την Αθήνα στην Γενεύη, επειδή η…Τουρκία δεν έδειξε διάθεση συμβιβασμού στην διάρκεια της Διάσκεψης, τώρα καλείται να διαχειριστεί μια σοβαρή κρίση, καθώς ετοιμάζεται να επιλέξει τον φιλομνημονιακό, νεοφιλελεύθερο επιχειρηματία Μάικ Σπανό για τις Προεδρικές Εκλογές του Φεβρουαρίου.

Οι επιθέσεις μάλιστα αυτού του είδους επιχειρούν να ενοχοποιήσουν κάθε, συνεπή με τις δημόσιες δεσμεύσεις και δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, χειρισμό στο Κυπριακό ειδικά ενόψει των διεργασιών για την επανασύγκληση της Διάσκεψης για το πρόβλημα της Κύπρου. 

Η ανάδειξη εκ μέρους της Αθήνας και του Νίκου Κοτζιά του θέματος των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας σε πρωταρχικό Κεφάλαιο για τις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει όσους στην Λευκωσία ήθελαν μια άρον άρον επίλυση του Κυπριακού για να καλυφθούν ιδεολογήματα και προκαταλήψεις που απλώς αφήνουν στο απυρόβλητο την Τουρκία και αποδέχονται στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου διεθνισμού την νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και κατοχής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ευθύνη για τα γραφόμενα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ έχει η ιστοσελίδα «mignatiou.com».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here