Το διάγγελμα Μητσοτάκη πύκνωσε τα σύννεφα στην διαχείριση της κρίσης στο Αιγαίο…του Γ. Λακόπουλου.

0
490

-Φήμες για τη σχέση του με τη Σακελλαροπούλου περιπλέκουν τη αναζήτηση διεξόδου

-Ο Τσίπρας ανησυχεί και δεν το κρύβει

-Οι ξένοι «φίλοι» μας απλώς συνιστούν «διάλογο»

Με το αιφνίδιο διάγγελμα του – τόσο αιφνίδιο ώστε δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάτι συνέβη στο Αιγαίο – ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να μεταδώσει αίσθημα ασφάλειας και αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του.

Αλλά πολλοί διέκριναν πίσω από αυτό την αμηχανία του για ενδεχόμενες κινήσεις των Τούρκων που δεν μπορεί να προβλέψει – όπως δεν μπορεί να προβλέψει και τις αντιδράσεις που θα έχει στην πράξη η διεθνής κοινότητα. Ήταν μια παρέμβαση σχεδόν φοβικοί και πάντως δεν υποδηλώνω επεξεργασμένοι στρατηγική. Και ίσως να υπέκρυπτε διαφωνία με τους στρατιωτικούς.

Μέχρι τώρα οι Κυβερνητικοί χειρισμοί – επισκιασμένοι από τις υπερβολές που προκαλεί η νευρικότητα για τον κορωνοϊό – δεν είναι πειστικοί στο εσωτερικό της χώρας. Ούτε συμβατοί με τις πραγματικές διαθέσεις του διεθνούς παράγοντα.

Για το πρώτο δεν χρειάζεται παρά να καταγραφούν οι αντιδράσεις των κομμάτων στο πρωθυπουργικό διάγγελμα από τις οποίες κάθε άλλο παρά συν-αντίληψη προκύπτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνεται ότι η ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι πλήρης και απολύτως ακριβής σχολίασε:

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέχει την στήριξη του, αλλά είναι ανήσυχος για την πορεία των πραγμάτων και πολύ επιφυλακτικός για την ορθότητά των Κυβερνητικών χειρισμών. Και δεν το κρύβει ούτε από τον Πρωθυπουργό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί μάλιστα την ουσία της Πρωθυπουργικής παρέμβασής:

«Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του διεθνούς παράγοντα;».

Από το ΚΙΝΑΛ η επικριτική διάθεση για τις πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες είναι εμφανής:

«Επαναλαμβάνουμε στον κύριο Πρωθυπουργό, ότι η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας, χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, που δεν διαθέτει, όπως αποδείχθηκε, η σημερινή Κυβέρνηση».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here