Το Διεθνές Δίκαιο Προβλέπει: Νηοψία στο Τουρκικό Γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» και καταβύθιση των πολεμικών που το συνοδεύουν.

0
248

Αφού υποτίθεται ότι η πατρίδα μας υπηρετεί και λειτουργεί με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, οφείλει να εφαρμόσει κάθε λέξη του απέναντι στην Τουρκική εισβολή του Τουρκικού γεωτρύπανου «Abdulhamid Han».

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλ Xαμίτ Χαν» απέπλευσε, ας ετοιμαστούμε…

Μπορεί μέχρι αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο-από χθες το βράδυ που απέπλευσε να κινείται εντός Τουρκικών χωρικών υδάτων, είναι βέβαιο όμως ότι τις επόμενες ημέρες, θα επιχειρήσει να εισβάλει σε περιοχές Εθνικής κυριαρχίας και ακόμα χειρότερα, κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτές έχουν καταπατηθεί με το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης.

Η Ελληνική απάντηση πρέπει να είναι ταυτισμένη με το διεθνές δίκαιο, το οποίο προβλέπει:

-Νηοψία στο Τουρκικό γεωτρύπανο και σύλληψη του πληρώματος.

-Προειδοποίηση, προειδοποιητικές βολές και καταβύθιση των πολεμικών πλοίων που πιθανόν να το συνοδεύουν, σε περίπτωση που παραβιάσουν περιοχές κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Το Τουρκικό γεωτρύπανου «Abdulhamid Han», απέπλευσε και αυτή τη στιγμή κινείται ανοιχτά της Μερσίνας, μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, αλλά φαίνεται να έχει πορεία νοτιοδυτικά.

Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να κατευθυνθεί είτε στην Κυπριακή ΑΟΖ, είτε νοτίως της Κρήτης προκειμένου να επιβάλλει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης, το οποίο παραμένει αναρτημένο στον ΟΗΕ.

Ένα μνημόνιο που συνιστά εισβολή και ακρωτηριασμό της Ελληνικής Εθνικής κυριαρχίας και όχι μόνο των Κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Εάν λοιπόν όντως το τουρκικό γεωτρύπανο κατευθυνθεί επάνω στην περιοχή του παράνομου αυτού μνημονίου, νότια της Κρήτης, η Ελλάδα οφείλει να γεννηθεί στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, να το παρεμποδίσει και αν δεν συμμορφωθεί, να διενεργήσει νηοψία και σύλληψη του πληρώματος.

Εάν συνοδεύεται από πολεμικά, θα πρέπει να τα προειδοποιήσει και εάν δεν συμμορφωθούν, οι κανόνες εμπλοκής επιβάλλουν προειδοποιητικές βολές και καταβύθιση.

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Νηοψία στο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλ Xαμίτ Χαν» και καταβύθιση των πολεμικών που το συνοδεύουν

Λίγες ημέρες πριν, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Λιβύης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τις Βαλκανικές Χώρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιουσούφ αλ Ακοούρι, επιβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και συνεργασία με την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, «για το καλό. των δύο λαών και των δύο χωρών, και προς όφελος της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Αυτή η δήλωση είναι εξαιρετικά επίφοβη. Η παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης η οποία στηρίζεται από την Τουρκία η οποία με τις στρατιωτικές τις ενέργειες παρεμποδίζει την διενέργεια εκλογών στην χώρα, λειτουργεί σε απόλυτη συνεννόηση με τους Τούρκους. Εκτελεί τις εντολές των Τούρκων.

Είναι βέβαιο ότι εάν ο Τούρκος αποφασίσει να τρυπήσει στη νότια Κρήτη, θα χρησιμοποιήσει την παράνομη Κυβέρνηση της Λιβύης ως λαγό, με κάποια παρόμοια δήλωση για την οποία ήδη μπορεί να έχει υπάρξει συνεννόηση.

Η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της, το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της και την δύναμη να το επιβάλλει. Οποιαδήποτε ολιγωρία θα ισοδυναμεί με παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here