ALERT-ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ! Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δυσφημεί την ΔΕΗ.

0
556

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος σκόπευε να βάλει λουκέτο στην μοναδική παιδοκαρδιοχειρουργική στην Ελλάδα, έπαιρνε όλους τους δημοσιογράφους-παπαγαλάκια να το βγάζουν στον αέρα, για να διαρρηγνύει τα ιμάτια για κάποιους χειρουργούς της κλινικής που είχαν πάρει φακελάκι.

Φυσικά αντί να αντικαταστήσει τους επίορκους ιατρούς, έκλεισε την μοναδική καρδιοχειρουργική κι έστειλε τους ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές

Έτσι τώρα ο Κωστής Χατζηδάκης, μας λέει ότι «κανείς δεν αγοράζει την ΔΕΗ» για να μας πει μετά «βρέθηκε σωτήρας να του την δώσουμε με 1€» και φυσικά μετά ο σωτήρας θα δεν θα προλαβαίνει να γεμίζει τις offshore με δισεκατομμύρια Ευρώ.

«Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» ισχυρίστηκε το Σάββατο 13/7, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Η αναφορά Χατζηδάκη επιβεβαιώνει ότι η νέα κυβέρνηση έχει επενδύσει στη σκόπιμη απαξίωση της ΔΕΗ, για να εξυπηρετηθεί η ιδιωτικοποίησή της υπέρ συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων (άσχετα αν, προσωρινά, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει τις δυσκολίες που έχει η ιδιωτικοποίηση).

Τα συμφέροντα αυτά έχουν βάλει στο μάτι τον μοναδικό διαχειριστή Υψηλής Τάσης, τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος είναι ένα φυσικό μονοπώλιο, δεν έχει ανταγωνιστή, έχει σίγουρα κέρδη τα οποία θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο (διαβάστε αναλυτικά).

Συνεχίζεται, έτσι, η καταστροφολογική επίθεση από τη ΝΔ η οποία, από το 2017, ισχυρίζεται ότι η ΔΕΗ καταρρέει. Η ΔΕΗ έχει αν χρηματοδοτήσει πλήρως τα δάνειά της τα τελευταία δύο χρόνια και, ως εκ τούτου, η υπόθεση που εκφράζει η νέα κυβέρνηση περί κατάρρευσης δεν μπορεί να ισχύει.

Η ΔΕΗ, τόνισε στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Χατζηδάκης, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο. «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;» διερωτήθηκε.

«Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά Μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας. «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» ισχυρίστηκε σε τόνο ακραίας καταστροφολογίας.

«Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση……Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» επισήμανε ο υπουργός.

«Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό «μού ειπώθηκε ότι η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχουν γίνει σειρά από άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του ’15 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος. «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε.

Υ.Γ. Το έχουμε ξαναδεί το «έργο» με την Ολυμπιακή…..κ. Χατζηδάκη!…….

Υ.Γ.1. Το πρόβλημα της ΔΕΗ σε δυο παραγράφους……. 

Υ.Γ.2. ΔΕΗ – ΜΟΝΟ σε Μπανανία διασύρεται εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας να ερευνήσει τα καταγγελλόμενα.

Είχαμε τρομερές καταγγελίες από τον υπεύθυνο υπουργό  για την ΔΕΗ. Όμως η ΔΕΗ είναι στρατηγική εταιρία που επηρεάζει άμεσα την Εθνική οικονομία, δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες καταγγελίες και να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα.

Αν υπάρχουν υπεύθυνοι και πρέπει να τιμωρηθούν! Αν είναι ή είναι συκοφαντίες πρέπει να αποδειχθεί, Δεν μπορεί να αιωρούνται τέτοιες καταγγελίες στην μεγαλύτερη εταιρία της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here