Το Ισραήλ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΙ την Τουρκία: Ανοίγει ο «Φάκελος Κουρδιστάν».

0
469

«Το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας συνέχισε την καταστολή του στο κόμμα HDP της αντιπολίτευσης αυτήν την εβδομάδα, επιδιώκοντας να καταδιώξει περισσότερους από τους βουλευτές του»…αναφέρει η Jerusalem Post, η «φωνή»  με λίγα λόγια του Μ. Νετανιάχου.

Οι Ισραηλινοί, με ένα εκτενές άρθρο, προσπαθούν να γνωστοποιήσουν παγκοσμίως τις διώξεις κατά των Κούρδων, ενώ με ανάλυση-κόλαφο για τη Τουρκία, αναφέρουν πως οι Κούρδοι πρέπει να έχουν δικαιώματα.

Με λίγα «στρώνουν» το έδαφος για την αναγνώριση (μελλοντικά) του Κουρδιστάν.

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκία διεξήγαγε νομικό πόλεμο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να παραμείνει στην εξουσία μόνο το κόμμα του ΑΚΡ του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα, η μεγαλύτερη φυλακή δημοσιογράφων, τείνει να γίνει η μεγαλύτερη φυλακή πολιτικών της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, οι δυτικές δημοκρατίες που συνήθως κηρύττουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία έχουν σε μεγάλο βαθμό σιωπήσει.

Η προδοσία των δημοκρατικών ακτιβιστών της Τουρκίας ήταν μια μακρά, αργή διαδικασία. Πριν από χρόνια, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε ότι πολεμούσε την «τρομοκρατία» η οποία είχε τη μορφή του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν PKK.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, υποστήριξαν αυτόν τον «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here