Το Κορυφαίο Αμερικανικό Ινστιτούτο Gatestone προειδοποιεί: Έρχεται Τουρκική εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο.

0
277

Την ώρα που ο Μητσοτάκης πηγαίνει για γαρίδες με τον Ερντογάν, οι Τούρκοι ετοιμάζονται για νέα γενοκτονία Ελλήνων το κορυφαίο ινστιτούτο γεωπολιτικής, προειδοποιεί ότι η Τουρκία θα επιτεθεί στην ελεύθερη Κύπρο σύντομα.

Ένα άρθρο-κόλαφος αναλύτριας τουρκικής καταγωγής, προειδοποιεί ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει και να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο.

Όταν μία τέτοια μελέτη δημοσιεύεται στο Gatestone, τότε η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να ετοιμάζονται για πόλεμο.

Η έγκριτη Uzay Bulut τεκμηριώνει μάλιστα με ιστορικά στοιχεία και λεπτομερή ανάλυση των τρεχουσών εξελίξεων την βεβαιότητα ότι η Τουρκική εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο, είναι θέμα χρόνου. Γράφει μεταξύ άλλων η κορυφαία αναλύτρια:

Επί του παρόντος, η Τουρκία φαίνεται να στοχεύει την υπόλοιπη Κυπριακή Δημοκρατία, που μάλιστα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση της Κύπρου αντιμετωπίζει τώρα μια «παράνομη μεταναστευτική κρίση» την οποία λέει ότι ενορχηστρώνει η Τουρκία. Οι κυβερνητικές αρχές αναφέρουν ότι η πλειονότητα των μεταναστών που εισέρχονται στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου διακινούνται παράνομα μέσω της τουρκοκρατούμενης βόρειας Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει στρατιωτική ναυτική βάση στη χερσόνησο της Καρπασίας στον τουρκοκρατούμενο βορρά.

Παρά τα αμέτρητα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Τουρκία στην Κύπρο, η τουρκική κυβέρνηση έχει καταδικάσει τα Ηνωμένα Έθνη επειδή έχουν τις «ειρηνευτικές δυνάμεις» τους εκεί.

Η Δύση, ωστόσο, παραμένει σιωπηλή-όχι απλώς εξουσιοδοτώντας την Τουρκία να διαπράξει περαιτέρω φρικαλεότητες, αλλά επιβραβεύοντάς την. Οι ΗΠΑ «δολοφόνησαν» πρόσφατα, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, το έργο του αγωγού φυσικού αερίου East Med, το οποίο θα μετέφερε αέριο από τους συμμάχους των ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κύπρο, μέσω Ελλάδας, στη Δυτική Ευρώπη.

Ο αγωγός EastMed θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για να περιορίσει την δυνατότητα της Ρωσίας, να εκβιάσει την Ευρώπη τον χειμώνα, διακόπτοντας μεγάλο μέρος των προμηθειών φυσικού αερίου της.

Η Τουρκία θα μπορεί τώρα να συνεχίσει τα εγκλήματά της κατά των Γιαζίντι στο Ιράκ, των Κούρδων στη Συρία και των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ χωρίς επιπτώσεις.

«Η κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία έχει γίνει πλέον η πρώτη σύγχρονη ισλαμιστική φονταμενταλιστική απόπειρα να καταλάβει εδάφη και πόρους του δυτικού κόσμου». – Philip Christopher, Πρόεδρος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής-Δικαιοσύνη για την Κύπρο, Καθημερινή, 20 Μαΐου 2018.

Οι τρέχουσες εξελίξεις που προκαλούν ανησυχία

Η επιθετικότητα του τουρκικού στρατού φαίνεται να αυξάνεται στην Κύπρο με στόχο φυσικά τις περιοχές που δεν κατέχει ακόμη. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, στις 8 Φεβρουαρίου, Τούρκοι στρατιώτες πλησίασαν Ελληνοκύπριους αγρότες που εργάζονταν σε χωράφια κοντά στο χωριό Δένια στη «Πράσινη Ζώνη» των Ηνωμένων Εθνών και απείλησαν να τους σκοτώσουν αν δεν έφευγαν.

Οι Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν τους Ελληνοκύπριους αγρότες περίπου δέκα ημέρες αφότου η Τουρκία «επιτέθηκε» στον ΟΗΕ για την παράταση της ειρηνευτικής εντολής του οργανισμού στην Κύπρο.

Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την εξάμηνη παράταση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) στις 27 Ιανουαρίου 2022, η κυβέρνηση της Τουρκίας εξοργίστηκε. Καταδίκασαν την απόφαση του ΟΗΕ με το σκεπτικό ότι ο ΟΗΕ δεν είχε λάβει «τη συγκατάθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)», μια παράνομη οντότητα που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

«Επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία υποστήριξε την καταδίκη της ΤΔΒΚ για το ψήφισμα του ΟΗΕ για την παράταση, η Άγκυρα δήλωσε ότι θα υποστηρίξει πλήρως τα βήματα που επιλέγει να κάνει το ψευδοκράτος», όπως ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Στο ρεπορτάζ της, η Daily Sabah δημοσίευσε μια αεροφωτογραφία της «σημαίας» του ψευδοκράτους δίπλα σε ένα απόσπασμα του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που λέει (στα τουρκικά): «Ευτυχισμένος είναι αυτός που λέει «Είμαι ένας Τούρκος».

Η «σημαία» είχε ζωγραφιστεί στην οροσειρά της Κερύνειας, βόρεια της Λευκωσίας, στην τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here