Το Κυπριακό ΚΛΕΙΔΙ που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας για το Predator!

0
173

Τα πρόσωπα, οι σχέσεις της Δεξιάς, οι διαβολικές συμπτώσεις και η παράνομη άδεια εξαγωγής…

Το κυπριακό «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας για το Predator - Documento

Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα σχεδιάστηκαν από πολιτικό κέντρο και σε κάθε περίπτωση έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Σύστηµα Predator µε το λογισµικό υποκλοπής δεν αποτέλεσε κάποιου είδους «επιχειρηματική δραστηριότητα» ιδιωτών, όπως θέλουν να το εµφανίζουν.

Ήταν ενταγµένο σε ένα Σύστηµα παρακολουθήσεων που στην κορυφή του υπήρχε η αµαρτωλή ΕΥΠ την οποία διηύθυνε αυτοπροσώπως ο Μητσοτάκης και στη βάση του πολυποίκιλες (αντιδηµοκρατικές  πάντα) διαδικασίες.

Στις 11 Νοεμβρίου 2022 το Documento, πιάνοντας την άκρη του νήµατος, είχε αποκαλύψει ότι το λογισµικό παρακολούθησης έφτασε στην Ελλάδα από την Κύπρο έπειτα από συμφωνία κορυφής.

Αφού καταγράφαµε πραγµατικά γεγονότα και περίεργες συμπτώσεις, καταλήξαµε ότι ο κοριός Μητσοτάκη ήταν αποτέλεσµα κουµπαριάς µε την Κυπριακή ∆εξιά του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ποια ήταν τα πραγµατικά περιστατικά; Τον Ιούνιο του 2019 ένα µαύρο βαν µε εξοπλισµό παρακολουθήσεων είχε εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο.

Το κυπριακό «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας για το Predator - Documento

Σε µια επιχείρηση της Αστυνομίας της Μεγαλονήσου κατασχέθηκε το βαν µε τον κατασκοπευτικό εξοπλισµό και συνελήφθησαν ο Ισραηλινός (πρώην πράκτορας της Μοσάντ) Ταλ Ντίλιαν και ο συνεργάτης του και πρώην πράκτορας Σαχάκ Αβνί.

H σύνδεση µε τη δολοφονία Κασόγκι

Οι δύο πρώην πράκτορες, οι οποίοι είχαν καταγράψει δεδοµένα εισερχοµένων στην Κύπρο µέσω του αεροδροµίου,  αντιµετώπισαν στο δικαστήριο 91 κατηγορίες. Παρότι αποδέχτηκαν 41 από αυτές, αφέθηκαν ελεύθεροι µε ένα διοικητικό πρόστιµο λίγο παραπάνω από 900.000 ευρώ.

Η υπόθεση συσκοτίστηκε ακριβώς την περίοδο που αποδεικνυόταν η σχέση του Ντίλιαν µε το σύστηµα παρακολουθήσεων Pegasus, το οποίο έπαιξε ρόλο στην παγίδευση και τη δολοφονία του δηµοσιογράφου Τζαµάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Στο δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση στη Λάρνακα ο ανακριτής του τµήµατος Καταπολέµησης Εγκλήµατος κ. Ευρυβιάδης δήλωσε ότι το παράνοµο λογισµικό είχε πάρει παρανόµως άδεια εξαγωγής από την Κύπρο µε πιθανή χώρα προορισµού την Ελλάδα.

Το κυπριακό «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας για το Predator - Documento

Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Στην Κύπρο ως Πρόσωπο-Κλειδί παρουσιάζεται ο δικηγόρος Αλέξανδρος Σίνκα. Εξ απορρήτων του Προέδρου του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού Αβέρωφ Νεοφύτου, φηµολογείται ότι συνέδεσε έναν από τους Ελλαδίτες που φαίνεται εµπλεκόµενος µε το Predator, τον Φ.Μ., µε το σύστηµα παρακολούθησης. Ο ίδιος φυσικά µιλώντας στο Documento το αρνείται.

Την εποχή εκείνη ο Eπιχειρηµατίας Φ.Μ. φτάνει στην Κύπρο για να αντιµετωπίσει αγωγή που του έχει κάνει Ελληνοαµερικανός επιχειρηµατίας. Προκειµένου να βρει δικηγόρο ζητά τη βοήθεια φίλου του από το Μέγαρο Μαξίµου.

Του συστήνουν τον Αλ. Σίνκα. Ο κ. Σίνκα επιβεβαιώνει αυτήν τη συνάντηση µε τον Φ.Μ., αλλά υποστηρίζει ότι δεν είχε καµία άλλη σχέση µαζί του. Του συνέστησε µάλιστα για την αντιδικία του τον δικηγόρο Χάρη Κυριακίδη και ουδεµία ανάµειξη πλέον είχε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here