Το νέο Αντί-Τσίπρα μέτωπο και η Φώφη ως χορηγός του Μητσοτάκη….του Μάκη Κοψίδη.

0
421

Ο Μωυσής αρχίζει να…τρικλίζει. Δυσαρέσκεια και οργή συσσωρεύονται. Οι πολλοί αρχίζουν να αντιδρούν. Αναμενόμενη εξέλιξη αφού οι επιλογές του πρωθυπουργού δημιουργούν ζόφο και ανασφάλεια για το μέλλον.

Στην Πανδημία τα έχει κάνει μπάχαλο. Στα Ελληνοτουρκικά έχει παραδώσει την εξωτερική πολιτική στο Βερολίνο που…κλείνει το μάτι στην Άγκυρα, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, αφού τα συμφέροντά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Τουρκία. Στην Οικονομία προχωρά σε μία τεράστια αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων.

Οι ελίτ πλουτίζουν οι πολλοί απειλούνται με φτωχοποίηση. Ιδιαίτερα τα μικρομεσαία στρώματα που πίστεψαν τα προεκλογικά ψέματα του Μητσοτάκη, τώρα  συνθλίβονται από τις επιλογές του. Το νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα είναι ενδεικτικό.

Και ενώ ο Μητσοτάκη αρχίζει να παραπαίει, κάνει την εμφάνισή του ένα νέο μέτωπο που προσπαθεί να τον στηρίξει. Όχι δεν είναι το γνωστό αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που έδωσε τα ρέστα του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ένα νέο μέτωπο με τους ίδιους περίπου συνδαιτυμόνες, αλλά με νέο στόχο: Τον Τσίπρα και όχι απλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Γιατί ο Μητσοτάκης, η Φώφη, οι Μαρινάκηδες, ο ΣΕΒ, ο  Στουρνάρας, τα Πετσοταισμένα μέσα ενημέρωσης, οι κρατικοδίαιτες επιχειρηματικές ελίτ, οι τραπεζίτες αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον κάθε ένα ότι η «κατεδάφιση» του Τσίπρα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιλαμβάνονται ότι με τον Τσίπρα όρθιο, να έχει επιρροή και απήχηση που υπερβαίνει τα όρια της αριστεράς αλλά του προοδευτικού κόσμου, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν εξοντώνεται αλλά θα απειλεί διαρκώς την εξουσία τους.

Αντιλαμβάνονται την διείσδυση που έχει η προσωπικότητα Τσίπρα στο Δημοκρατικό κέντρο ακόμα και σε Δημοκράτες Φιλελεύθερους πολίτες.

Όλα λοιπόν τα πυρά στον Τσίπρα. Λάσπη, συκοφαντία και απόκρυψη ειδήσεων που δεν συμφέρουν τον Κυριάκο. Το αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τα μέσα παραπληροφόρησης. Τα μέσα που καθημερινά «αγιοποιούν» τον Μητσοτάκη. Όμως το αφήγημα που φιλοτεχνεί το Μαξίμου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθημερινότητα και τα βιώματα των ανθρώπων.

Γι’ αυτό και ο Μητσοτάκης ανησυχώντας,  επενδύει στο νέο αυτό αντί-Τσίπρα μέτωπο. Δίπλα του και η Φώφη Γεννηματά που άκουσον-άκουσον με δήλωσή της λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής, αντί να στρέψει τα βέλη της κατά του αρχιτέκτονα του πτωχευτικού κώδικα ισχυρίστηκε ότι για το νομοσχέδιο αυτό  που απειλεί όλη την κοινωνία,  φταίει ο Τσίπρας! Έβγαλε ουσιαστικά «λάδι» για μία ακόμα φορά την ΝΔ, αποδεικνύοντας  ότι ο πραγματικός αντίπαλός της είναι ο Τσίπρας και όχι ο Μητσοτάκης. Πραγματική χορηγός της δεξιάς και του Μωυσέως.

Το «έργο» της αντί-Τσίπρα υστερίας είναι ακόμα στην αρχή. Θα δούμε πολλά ακόμα από το υπό διαμόρφωση αυτό μέτωπο.

Όμως οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό γιατί ότι και πουν ότι και να κάνουν  θα έρχονται πλέον αντιμέτωποι με την ίδια την ζοφερή πραγματικότητα που δημιουργεί η πολιτική τους. Μία πραγματικότητα που θα τους διαψεύδει συνεχώς.

Πηγή tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here