ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ της ΝΔ για «Δεύτερες Κάλπες» είναι Ουτοπικό: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

0
216

Η ΝΔ θυμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ του 2019…

Μπορεί στη ΝΔ να θεωρούν πως επειδή οι…Δημοσκοπήσεις την δείχνουν να προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρούν ότι είναι αλήθεια, αλλά η μέτρηση του Ευρωβαρομέτρου για το πόσο εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός την Κυβέρνηση δείχνει άλλα πράγματα.

Στην έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε την εμπιστοσύνη του 22% των Ελλήνων.

Τον Ιούνιο του 2019, ένα μήνα πριν τις Εθνικές εκλογές του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε, στην αντίστοιχη έρευνα, την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων.

Με άλλα λόγια η ΝΔ παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά ήττας που παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τον «αποσύρει» ο Ελληνικός λαός.

Το δημοσκοπικό αυτό δεδομένο είναι πολύ σημαντικό καθώς στη ΝΔ σχεδιάζουν να αλλάξουν πάλι τον εκλογικό νόμο ποντάροντας σε επαναληπτικές εκλογές, με το σκεπτικό ότι από τις πρώτες δεν θα προκύψει Κυβέρνηση.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις μεθεπόμενες εκλογές (οι επόμενες γίνονται αναγκαστικά με απλή αναλογική) να πούμε πρώτον ότι είναι πολύ αισιόδοξοι, υπερβολικά αισιόδοξοι, στη κυβέρνηση ότι θα βγουν πρώτο κόμμα στις εκλογές, είτε στις πρώτες είτε στις δεύτερες.

Καμία σοβαρή δημοσκόπηση δεν δείχνει κάτι τέτοιο αν αποκρυπτογραφηθεί σωστά.

Και κατά δεύτερο είναι υπέρ-αισιόδοξοι, όταν μιλάνε για…«Δεύτερες Κάλπες». Κανείς από την αντιπολίτευση δεν θα τους αφήσει να πάνε σε δεύτερες κάλπες.

Στις πρώτες εκλογές θα συγκεντρώσουν το πολύ 70 βουλευτές (οι ίδιοι υποστηρίζουν 90) και τα αντίπαλα κόμματα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Όσο για τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου (θα τον αλλάξουν για δεύτερη φορά) λόγω της «Πρόθεσης αποτροπής της ακυβερνησίας και εξασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας» που είπε μεταξύ άλλων ο Οικονόμου, ας μην ανησυχεί: Έτσι όπως τα κατάφεραν, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και MεΡΑ 25, «μια χαρά» κυβέρνηση θα κάνουν.

Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι το στοίχημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, δεξιές, αριστερές και κεντρώες είναι να διαλυθεί το «σύστημα Μητσοτάκη».

Μπορεί και με σφήνα κάποιο από τα νεοσύστατα Δεξιά Κόμματα αν χρειαστεί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here