Το Ουκρανικό Ναζιστικό Τάγμα «Αζόφ» σκότωσε τους 10 Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά.

0
413

H Ρωσία επιμένει ότι για το χτύπημα στο χωριό Σαρτανά όπου έχασαν τη ζωή τους οι Έλληνες ομογενείς ευθύνονται οι Ουκρανοί.

Στην εκδοχή ότι ήταν Ουκρανοί αυτοί που χτύπησαν το χωριό Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, εκεί όπου σκοτώθηκαν Έλληνες ομογενείς, επιμένει η Ρωσία με εκπρόσωπο του ρωσικού στρατού να ανακοινώνει την Κυριακή ότι την επίθεση έκανε το ουκρανικό τάγμα «Αζόφ».

Δείτε τι μετέδωσε το OPEN:

«Στις 26 Φεβρουαρίου από τις 16:00 έως τις 16:20 Ουκρανοί εθνικιστές από το τάγμα «Αζόφ» χτύπησαν με αεριωθούμενα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων «Γκραντ» κατοικημένα τετράγωνα του χωριού Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης και το σχολείο αρ. 8 της Μαριούπολης.

Ως αποτέλεσμα υπάρχουν νεκροί μεταξύ των αμάχων και καταστροφές κατοικιών. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποιούσε ότι από τους Ουκρανούς εθνικιστές προετοιμάζονταν παρόμοιες προβοκάτσιες»…ανακοίνωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή, κατά τον ημερήσιο απολογισμό του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Το νεοναζιστικό ουκρανικό Τάγμα Αζόφ έπληξε με πυραύλους κατοικημένες περιοχές κοντά στη Μαριούπολη | Ημεροδρόμος

Ο Ρώσος στρατηγός υποστήριξε ότι «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν καταφέρουν χτυπήματα εναντίον πόλεων και οικισμών, λαμβάνουν όλα τα μέτρα για την προστασία της ζωής των αμάχων πολιτών».

Κατά το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκε και χθες χτύπημα με όπλο υψηλής ακρίβειας και χρήση βαλλιστικού πυραύλου εναντίον στόχων της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here