ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το παράδειγμα της Αφρικής.

0
561

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Αφρική είναι η πιο φτωχή ήπειρος. Τήλε-μαραθώνιοι, φιλανθρωπικές συναυλίες, φωτογραφίες με πεινασμένα παιδάκια κλπ έχουν δημιουργήσει αυτή την αντίληψη και την έχουν διαδώσει πλατιά.

Το κοινό αίσθημα είναι ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτές τις χώρες όπως μπορούμε γιατί από μόνες τους δεν μπορούν να σταθούν. Τι συμβαίνει ακριβώς όμως;

Η Αφρική δεν είναι φτωχή ήπειρος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε η Αφρική δεν είναι μια φτωχή ήπειρος. Το σύνολο των 47 χωρών της Αφρικής έχουν 1,3 δις κατοίκους και 2,2 τρίς $ ΑΕΠ.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας όμως είναι το εξής:

Περίπου 162 δις $ μπαίνουν κάθε χρόνο στην Αφρικάνικη ήπειρο με τη μορφή άμεσων ξένων επενδύσεων, δανείων, εμβασμάτων, ανθρωπιστικής βοήθειας, κτλ

Την ίδια στιγμή όμως περίπου 203 δις $ βγαίνουν από την Αφρικάνικη ήπειρο με χίλιους δύο άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα:

-μέσω πληρωμών για το χρέος

-μέσω κερδών των πολυεθνικών που τα τραβάνε και τα πηγαίνουν σε φορολογικούς παραδείσους

-μέσω παράνομης υλοτομίας και αλιείας

-μέσω του περιβαλλοντικού κόστους που πληρώνουν τα κράτη για τη μόλυνση που προκαλούν οι πολυεθνικές

Έτσι, τελικά η Αφρική έχει ένα «έλλειμμα» στην σχέση της με τον υπόλοιπο κόσμο της τάξης των 41 δις $ ετησίως! Δηλαδή, τα λεφτά που φεύγουν από την Αφρική κάθε χρόνο είναι πολύ περισσότερα από αυτά που «μπαίνουν»!

Η Αφρική έχει πάρα πολλούς φτωχούς αλλά και αρκετούς υπέρ-πλούσιους.

Δυστυχώς υπάρχει μια γεωγραφική περιοχή του πλανήτη όπου η φτώχεια, αντί να μειώνεται, αυξάνεται.

Είναι η υποσαχάρια Αφρική, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι ακραία φτωχοί στον πλανήτη – 413 εκατομμύρια σε 26 είναι χώρες της λεγόμενης Μαύρης Αφρικής.

Στην υποσαχάρια Αφρική, «ακόμα και με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς, το ποσοστό της ακραίας φτώχειας θα παραμείνει διψήφιο μέχρι το 2030», όπως παραδέχονται οικονομολόγοι της Παγκόσμιας Τράπεζας – υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον «αδελφό» διεθνή οργανισμό του ΔΝΤ που ιδρύθηκε το 1944 στο Bretton Woods και έχει ως στόχο την καταπολέμηση της  παγκόσμιας φτώχειας.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους θεωρείται ανέφικτη η μείωση της φτώχειας στη Μαύρη Αφρική είναι το γεγονός ότι η γονιμότητα είναι πολύ υψηλότερη στα φτωχά νοικοκυριά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Από τα 7,9 παιδιά που έχει κάθε νοικοκυριό κατά μέσον όρο τα 3,5 παιδιά κάτω των 14 ετών μεγαλώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με οδυνηρές συνέπειες για τη διατροφή και την εκπαίδευσή τους» σημειώνει στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 67% των Αφρικανών ζει με λιγότερα από 3,1 $ τη ημέρα!!! Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 670 εκατομμύρια ανθρώπους. Δηλαδή, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αφρικανοί επιπλέον, έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας μέσα στην τελευταία 15ετία!

Στον φαύλο αυτόν κύκλο διαιώνισης της φτώχειας προστίθενται «οι εθνικές συγκρούσεις, οι οικολογικές καταστροφές και η διαφθορά των τοπικών κυβερνήσεων», σημειώνει ο διεθνής οργανισμός.

Την ίδια στιγμή 165.000 Αφρικανοί έχουν πλούτο ίσο με 860 δις $, περίπου δηλαδή το 1/3 του συνολικού αφρικανικού ΑΕΠ!

Οι «πατριώτες» αυτοί Αφρικανοί βέβαια κρατάνε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε off-shore εταιρείες, κάτι που σημαίνει ότι τα αφρικάνικα κράτη χάνουν κάθε χρόνο δις $ σε φόρο-αποφυγή.

Ποιός ευθύνεται για την φτώχεια της Αφρικής;

Οι ρατσιστές προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι Αφρικανοί είναι «κατώτεροι» και όχι αρκετά έξυπνοι και για αυτό έμειναν υπανάπτυκτοι. Τα παραπάνω στοιχεία όμως τους διαψεύδουν.

Πλούτος υπάρχει, πλούτος παράγεται, αλλά δεν επενδύεται στην ήπειρο για να βοηθήσει την ανάπτυξή της. Αντίθετα παίρνει το δρόμο της εξόδου από τη χώρα, είτε στους δανειστές είτε στους φορολογικούς παραδείσους, και πάντα στις τσέπες μιας μικρής διεφθαρμένης και πάμπλουτης μειοψηφίας.

Οι «ανεπτυγμένες» χώρες μπόρεσαν να αναπτυχθούν κλέβοντας τον φυσικό πλούτο των λεγόμενων «υπανάπτυκτων» χωρών. Πρώτα με την αποικιοκρατική βία και σήμερα με την οικονομική αποικιοκρατία.

Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: Οι «υπανάπτυκτες» χώρες μένουν υπανάπτυκτες ακριβώς γιατί οι «ανεπτυγμένες» τις κλέβουν ώστε να παραμείνουν ανεπτυγμένες.

Οι φτωχοί δεν είναι φτωχοί λοιπόν γιατί δεν είναι ικανοί να εξελιχθούν, οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί κάποιος τους κλέβει τον πλούτο που παράγουν, γιατί το σύστημα τους καταδικάζει σε αιώνια εξαθλίωση.

Γι’ αυτό όταν κάποιος σας πει ότι έγινε πλούσιος με πολύ κόπο, πρέπει να τον ρωτήσετε «ποιανού»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here