Το προκλητικό και κιτς σόου που έστησε ο Ερντογάν μέσα και έξω από την Αγιά Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης!

0
638

Ολόκληρο σόου με έντονο το κιτς στοιχείο,  έστησε  o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να πείσει το ακραίο ακροατήριό του.

Στα κοινωνικά δίκτυα της τουρκικής προεδρίας προβλήθηκε live η φιέστα, που έχει οργανώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μουσική και τραγούδια.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με φανερή αμηχανία και στη συνέχεια τοξότες έριξαν τα βέλη τους και πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό θέλοντας έτσι να αναπαραστήσουν την Άλωση της Πόλης.

Και η προκλητικότητα εμπλουτισμένη με πολλά στοιχειά φαρσοκωμωδίας συνεχίστηκε όταν μετά τα πυροτεχνήματα, μια κάμερα με drone «στόχευσε» στην Αγιά Σοφιά και «μπήκε» στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, από όπου γίνεται η προσευχή.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. ΥΠΕΞ για Κοράνι στην Αγία Σοφία: «Πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών»

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την σημερινή ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης:

Η σημερινή ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, ενός οικουμενικού μνημείου που προστατεύεται από την UNESCO ως τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και λειτουργεί ως μουσείο από το 1935, συνιστά απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της αλλά και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των απανταχού Χριστιανών.

Η ενέργεια αυτή προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σταματήσει να υποτάσσει σε εσωτερικές σκοπιμότητες τον ιδιαίτερα τιμητικό της ρόλο ως θεματοφύλακα ενός τόσο σημαντικού μνημείου όπως η Αγία Σοφία, που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here