Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Καλογρίτσα.

0
160

Ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αποκάλυψε πως το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας περιλαμβάνει σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων του κ. Καλογρίτσα.

Αναλυτικά σύμφωνα εμ πληροφορίες του σταθμού το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει πως συνολικά ο κ. Καλογρίτσας έχει λάβει δάνεια ύψους 127, 6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αυτά από το 2011 έως το 2014 οι επιχειρήσεις του κ. Καλογρίτσα έλαβαν δάνεια 55 εκατ. ευρώ, το 2015 50 εκατ ευρώ ενώ εντός του τρέχοντος έτους έχουν λάβει 22,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται μάλιστα πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών οι εταιρείες Καλογρίτσα έλαβαν ποσό 15 εκατ. ευρώ.

Ο Alpha στο ρεπορτάζ του σημειώνει παράλληλα πως είχαν εγκριθεί δάνεια ακόμη 19 εκατ. ευρώ τα οποία όμως «πάγωσαν» μετά από παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημειώνεται επίσης πως ο Γίαννης Στουρνάραςς από την περασμένη Πέμπτη ζήτησε την απομάκρυνση του εκπροσώπου του βασικού μετόχου της Τράπεζας Αττικής, Κώστα Μακέδου του ΤΣΕΔΕ.

Υ.Γ. Στις εξηγήσεις που παραθέτει η πλευρά Καλογρίτσα αποκαλύπτεται πως το ύψος των δανείων από την Attica Bank δεν είναι 127,6 εκατ. ευρώ αλλά λιγότερα από 110, εκ των οποίων τα μισά είναι εγγυητικές. 

Τα δάνεια αυτά δόθηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς!! 

Ειδικότερα, το 50% είναι εγγυημένα με το 2,5% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής (συνολικής αξίας 25 εκατ. ευρώ) που αγοράστηκαν με χρήματα του ίδιου, την ώρα που υπάρχουν 200 εκατ. ευρώ σε ανεκτέλεστα έργα ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ από τα οποία όταν εισπράττει, οι τράπεζες λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here