Το ρέμα Καρατζά στις Σκουριές έχει μαύρα νερά……

0
269

Οι φωτογραφίες είναι στις 17.08.2015 του iosifsk από το ρέμα Καρατζά, εκεί όπου η Ελληνικός Χρυσός κατασκευάζει φράγμα ύψους 150 μέτρων για να μπαζώσει το ρέμα με τα απόβλητα του μεταλλείου.

Δεν γνωρίζουμε αν το χρώμα των νερών ήταν μαύρο όπως φαίνεται στη φωτογραφία ή σκούρο κόκκινο όπως μας είπε ο φωτογράφος, ούτε θα αποτολμήσουμε οποιαδήποτε ερμηνεία.

Άλλωστε κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες χρωματικές παραλλαγές στα νερά των ποταμιών της περιοχής εξ’ αιτίας αυτής της εταιρείας που νομίζει ότι ο Κάκκαβος είναι τσιφλίκι της. Έχουμε δει νερά πορτοκαλί, κόκκινα σαν αίμα, μαύρα, γαλαζοπράσινα και νερά αφρισμένα σα να’χουν βάλει μπουγάδα. 

Όμως ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός με το μειλίχιο ύφος αγορεύει στα κανάλια περί περιβαλλοντικής ευαισθησίας, προδιαγραφών, συμμόρφωσης κι ακούγονται ευχάριστα όλα αυτά. Ποιος να γνωρίζει τι γίνεται στα ρεματάκια του βουνού όπου δεν έχει φτάσει ποτέ κανένας κρατικός επιθεωρητής;

Mόλις πριν από δυο εβδομάδες ξανάρχισαν οι εργασίες στο μεταλλείο Σκουριών. Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση Σκουρλέτη μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, με το σκεπτικό ότι η οικονομική ζημία που θα υποστούν σε ένα μήνα οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με το μισό μισθό, θα είναι μεγαλύτερη από τη ζημιά που θα συμβεί στο ίδιο διάστημα στο περιβάλλον από τη συνέχιση των έργων (δείτε εδώ).

Λογιστική η λογική της απόφασης οπότε για αρχές και αξίες ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Δύσκολο πράγμα να αποτιμηθούν σε χρήμα τα δέντρα και τα ρεματάκια και πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν άλλοθι από το ανώτατο δικαστήριο. Πολύ φτηνό επίσης. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here