Το Σκάνδαλο των Γαλλικών Φρεγατών FDI και το Ναυπηγικό Έργο στην Ελλάδα.

0
423

Οι Ευθύνες της Νέας Κυβέρνησης που θα προκύψει, λίγο απέχουν πλέον από το γίνουν Ποινικές, ενώ θα διερευνηθούν και οι ευθύνες των νυν Κυβερνώντων, αλλά και των Στρατιωτικών!…

Ιδού η Γαλλική πρόταση για τη Φρεγάτα "FDI HN" για το Π.Ν -veteranos |Εθνικά Θέματα

Η προμήθεια που θα άλλαζε, υποτίθεται, την πορεία παρακμής της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, η αγορά των τριών φρεγατών FDI από την γαλλική Naval Group, τελικά εξελίχθηκε στην «Επιτάφιο» πλάκα της, καθώς το πρόγραμμα που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 3,23 δις ευρώ, δηλαδή θα «ρουφήξει» σχεδόν όλη την οικονομική ρευστότητα του ΠΝ, δεν θα επιστραφούν, ούτε καν «ψίχουλα» Ναυπηγικού/Βιομηχανικού Έργου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα έγκλημα σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας και της Εθνικής Ασφάλειας, για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους εισαγγελική έρευνα, καθώς ο νόμος είναι σαφής σε ότι αφορά την βιομηχανική επιστροφή που πρέπει να υπάρχει για την Ελληνική Βιομηχανία.

Εκτός και αν θεωρούν κάποιοι ως «επιστροφή βιομηχανικού έργου» τις «χάντρες και τα καθρεφτάκια» που έδωσε η Naval Systems μέσω ΣΕΚΠΥ στους Έλληνες κατασκευαστές, όπου από τα 50 εκατ. ευρώ τα 18, μάλιστα, τα παίρνει η εταιρεία του…Προέδρου του ΣΕΚΠΥ, Α. Ροζολή!

Να θυμίσουμε ότι οι συμφωνίες που δυστυχώς δεν έφτασαν στο στάδιο της τελικής υπογραφής, των προηγούμενων Κυβερνήσεων (Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά) για τις φρεγάτες FREMM, επίσης της Naval Group, πολλαπλάσιων επιχειρησιακών δυνατοτήτων από τις FDI και σχεδόν ιδίου κόστους, προέβλεπαν την ναυπήγηση μόνο του πρώτου πλοίου στην Γαλλία και των υπόλοιπων τριών ή πέντε (συνολικά με την option το ΠΝ θα προμηθευόταν 6 FREMM με βλήματα cruise SCALP Naval) στην Ελλάδα!

Πριν την απ’ευθείας ανάθεση (ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα οι «διακρατικές συμφωνίες» αγοράς όπλων που έχουν εξελιχθεί σε πηγή Κυβερνητικής Διαφθοράς και «αποστράγγισης» της Ελληνικής Βιομηχανίας) οι Γάλλοι ενώ είχαν υποσχεθεί 30% υπό-κατασκευαστικό έργο στην Ελληνική Βιομηχανία, αξίας δηλαδή περίπου 1 δις ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι και η Ελληνική Εταιρεία ΣΤΕΛΜΑ που ήδη βάφει τα πλοία του Γαλλικού Ναυτικού αποκλείστηκε από το πρόγραμμα βαφής των Ελληνικών Φρεγατών.

Πρόκειται για την εταιρεία που ήδη βάφει τα Πυρηνικά Υποβρύχια και τις Φρεγάτες του Γαλλικού  Ναυτικού, όπως και το μεγαλύτερο στον κόσμο υπερωκεάνιο που κατασκευάστηκε στη Γαλλία καθώς και τον Πύργο του Άιφελ, και στη Γαλλία ήταν φαβορί για να αναλάβει το έργο βαφής των Ελληνικών Φρεγατών, έγινε γνωστό ότι αποκλείστηκε!

Νέο σκάνδαλο με τις γαλλικές φρεγάτες FDI: Αντί για 1 δισ. ναυπηγικό έργο υπέγραψαν μόλις για 50 εκατ. ευρώ! – Τι έγιναν τα υπόλοιπα 950 εκατ. ευρώ; - Europost.gr

Η ΣΤΕΛΜΑ δουλεύει εδώ και χρόνια στα ναυπηγεία της GRΟUP NAVAL έχοντας κερδίζει με τη δουλειά της την εμπιστοσύνη του Γαλλικού Ναυτικού και της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Όταν η κυβέρνηση ανάθεσε χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία το πρόγραμμα σε αυτούς, περιόρισαν σε μόλις 50 εκατ. την επιστροφή έργου στην Ελληνική Βιομηχανία από τα οποία όπως προαναφέραμε τα 18 εκατ. ευρώ τα έδωσαν απευθείας στον Πρόεδρο του ΣΕΚΠΥ Α. Ροζολή!

Τι αφορούν τα υπόλοιπα 32 εκατ. ευρώ σε ένα πρόγραμμα που όπως είπαμε θα έπρεπε ήταν βάσει των υπεσχημένων 1 δις ευρώ και να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας:Σχοινιά/κάβους, κονσόλες, εγκαταστάσεις, μερικές μεταλλικές κατασκευές και λαμαρινοδουλειά!

Οι Γάλλοι φαίνεται επένδυσαν «αλλού» τα λεφτά που προόριζαν για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία…

Και ο νυν πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τ. Ροζολής που έχει αναλάβει χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), παίρνει το 1/3 από αυτό το ποσό χρησιμοποιώντας ακριβώς αυτό: Την ιδιότητά του ως Προέδρου και την θεσμική κάλυψη που προσφέρει το αξίωμά του στην Γαλλική «βρωμιά».

Να δούμε πώς θα πορευθεί  το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΜΕΚΟ-200ΗΝ  που το πήρε η TKMS/THALES Netherlands, αλλά και το πρόγραμμα των Κορβετών!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here