Το «Σκοτεινό» ΕΛΙΑΜΕΠ που έχει αναλάβει διευρυμένο ρόλο στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη…της Φανούλας Αργυρού.

0
870

Στο περιβόητο πρόσφατο σεμινάριο στην ΄Υδρα (8-10.10.04) το οποίο διοργανώθηκε ουσιαστικά μεταξύ του βρετανικού Υπ. Εξωτερικών (Φόρειν ΄Οφις) και του ΕΛΙΑΜΕΠ αποκλείστηκε η επίσημη εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε ο Μάριος Κάρογιαν στην ‘Σημερινή’.

Τι εστί όμως ΕΛΙΑΜΕΠ και γιατί η συντριπτική πλειοψηφία όλων εκείνων που έλαβαν μέρος με ιδιαίτερη πρόσκληση (μόνον!) ήσαν ένθερμοι υποστηρικτές και προωθητές του Σχεδίου Ανάν 5;

Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής

Το ΕΛΙΑΜΕΠ λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που εκ πρώτης όψεως ένας δεν αντιλαμβάνεται τι πράγματι αντιπροσωπεύει και προωθεί. Στην επίσημη ιστοσελίδα του, γράφει ότι από την ίδρυσή του το 1988 λειτουργεί ως ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα, που στόχο έχει μεταξύ άλλων την επιμόρφωση πολιτικών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών σε διάφορους τομείς όπως στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, την πρόληψη κρίσεων, την επίβλεψη δημοκρατικών εκλογών και την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, για τη δημιουργία διεθνών δικτύων που προωθούν τη συνεργασία και την ειρήνη.

Όσον αφορά τα έσοδα του Ιδρύματος, αυτά προέρχονται, γράφει, ‘κυρίως από την εκπόνηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και από χορηγίες από διεθνείς οργανισμούς και κοινωφελή ιδρύματα’.

Όμως, ο ρόλος του ΕΛΙΑΜΕΠ μέσω των υψηλόβαθμων μάλιστα μελών του ξεκινώντας από τον Πρόεδρό του, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοστάτες στην αποδοχή του Σχεδίου Ανάν 5, εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζεται ύποπτος το ελάχιστον!…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here