«Το Σκωτσέζικο τσουνάμι» και το μπούμερανγκ της Διζωνικής!…..της Φανούλας Αργυρού.

0
269

Οι επικείμενες εκλογές στην Μεγάλη Βρετανία θα είναι οπωσδήποτε οι πλέον κρίσιμες εκλογές τουλάχιστον μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αμφότερα τα μεγάλα κόμματα παλεύουν να κερδίσουν, αλλά σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, κανένα κόμμα δεν θα έχει πλειοψηφία άρα θα έχουμε και πάλιν όπως δείχνουν τα πράγματα ακόμα μία κυβέρνηση συνασπισμού.

Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια / Συγγραφέας.

Αλλά τι είδος συνασπισμού είναι το μεγάλο ερώτημα, ποία τα αποτελέσματά του και με ποίο τίμημα;

Το κόμμα των Σκωτσέζων Εθνικιστών είναι σήμερα ο φόβος και ο τρόμος αμφοτέρων των μεγάλων κομμάτων (Συντηρητικού Κόμματος και Εργατικού Κόμματος) τα οποία πολέμησαν το δημοψήφισμα με μια πνοή.

Αποκαλυπτικό το άρθρο στις 9 Απριλίου 2015, στην Συντηρητική εφημερίδα Daily Mail, του δημοσιογράφου Stephen Glover, με τίτλο «Οι ψεύτικες εκλογές: Με ψεύτικα ράλι, στημένες φωτογραφίες, και αποκλεισμένους δημοσιογράφους, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ΟΛΑ τα κόμματα με τέτοιο κυνισμό να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους».

Το Εργατικό Κόμμα στις τελευταίες εκλογές το 2010 είχε κερδίσει τις 41 από τις 59 έδρες στη Σκωτία. Σήμερα η δημοτικότητά του έπεσε στο 25%. Το δε Συντηρητικό βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στη Σκωτία, όπου είναι ανεπιθύμητο!

Οπόταν το κόμμα των Εθνικιστών της Σκωτίας θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στις 7 Μαΐου 2015. Ήδη το κόμμα αυτό των Σκωτζέζων ζητεί περισσότερες εξουσίες για την Σκωτία, περισσότερα οικονομικά κονδύλια και απορρίπτει την ανανέωση του πυρηνικού προγράμματος της Βρετανίας κάτι που το Συντηρητικό θεωρεί ως ανάθεμα. Και έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και το κόμμα UKIP του Νigel Farage…

Όμως, αν τα προγνωστικά (Ρόιτερ 11.04.2015 από Times Λονδίνου) αληθεύσουν και οι Σκωτσέζοι Εθνικιστές αποσπάσουν τις 53 από τις 59 βουλευτικές έδρες ή κάτι πλησίον αυτό ήδη άρχισε να χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων ότι θα είναι ένα….. «σκωτσέζικο τσουνάμι»! 

Το οποίο όμως, για μας, που αντιμετωπίζουμε εδώ και 40 χρόνια την επιβολή με χίλιους δύο τρόπους από τους συμμάχους των Τούρκων Βρετανούς, το ρατσιστικό τσουνάμι της τουρκοβρετανικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μάλλον κάτι χειρότερο θα επιφέρει το «τσουνάμι» αυτό.

Θα τσιμεντώσει ουσιαστικά μια ντε φάκτο ομοσπονδιακή διχοτόμηση του Ηνωμένου Βασιλείου που θα το αναγκάσει να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα με κίνδυνο τη ντε γιούρε διχοτόμηση! Κάτι που είχε προβλέψει ο Γάλλος Jacques Delors to 1989, την αυτονόμηση της Σκωτίας κάπου στο 2025…

Δηλαδή το Φόρειν ΄Οφις, που στις 17 Ιουλίου 1974 συμφώνησε με τον σφαγέα Ετσεβίτ να προχωρήσει η εκτέλεση της τουρκικής εισβολής φτάνει να μην ενοχλούνταν οι Βρετανικές Βάσεις, για να ΑΛΛΑΖΕ το στάτους της Κύπρου και γι΄ αυτό από τις 16 Αυγούστου 1974 παιδεύεται (μαζί με τους δικούς μας «μπάτλερ» σε Κύπρο και Λονδίνο) να μας επιβάλει τις τουρκικές επιδιώξεις, επιμένοντας στην διάλυση της πατρίδας μας και διαχωρίζοντάς μας σε δύο ρατσιστικά διζωνικά δικοινοτικά κρατίδια με το ένα να μετατρέπεται πολύ σύντομα σε ισλαμο-μουσουλμανικό προγεφύρωμα, θα βρεθεί το ίδιο αντιμέτωπο στο ίδιο το σπίτι του με ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Μπούμεραγκ λοιπόν η ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία για το Λονδίνο….Το Φόρειν ΄Οφις θα πέσει πρώτο στο λάκκο που άνοιξε για μας, τουλάχιστον πριν 40 χρόνια για να μην πάμε ιστορικά πιο πίσω!

Αν και η κατάσταση στην Κύπρο έχει μια διαφορετικότητα, εκείνη της παράνομης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής που περιλαμβάνει το έγκλημα του εθνικού ξεκαθαρίσματος, του εποικισμού, της προσφυγιάς, των αγνοουμένων και εγκλωβισμένων, τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια.

Για να αληθεύσει το ρυτόν «Τα άδικα ουδέποτε ευλογούνται» ή ίσως καλύτερα «μην κάμεις τσιαι ν’ άβρεις» και κατά το αγγλικό «what goes round comes round»!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here