Το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Aλέξανδρου Μασσαβέτα στη Μικρά Ασία!

0
284

Ο συγγραφέας που γνωρίσαμε μέσα από το βιβλίο του για την Κωνσταντινούπολη επιστρέφει στη Μικρά Ασία και καταγράφει μνήμες και πραγματικότητα με μια ομάδα συνοδοιπόρων.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μασσαβέτας.

Νίκαια, Αϊβαλί, Πέργαμος, Σμύρνη, Ιωνία. Μνήμες πρόσφατες, μνήμες παλιές, ρημαγμένα παλάτια κι εκκλησιές, ερείπια-χαλάσματα ενός λαμπρού παρελθόντος, σύγχρονες τσιμεντουπόλεις, μαρτυρίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, ελληνόφωνοι Μουσουλμάνοι, ξεχασμένοι Ρωμιοί και Λεβαντίνοι, Εβραίοι καθηλωμένοι σε εχθρικό περιβάλλον, χαμένες και νέες πατρίδες, ονειρικά τοπία, κακόγουστα συγκροτήματα παραθερισμού.

Αυτή είναι η Μικρά Ασία μέσα από τα μάτια του συγγραφέα και δημοσιογράφου Αλέξανδρου Μασσαβέτα, όπως την κατέγραψε με τη συνδρομή συνοδοιπόρων σε ένα ταξίδι στους δρόμους της απέναντι χερσονήσου, γη άλλοτε κραταιών αυτοκρατοριών. 

Ο Αλέξανδρος, έπειτα από χρόνια διαμονής στην Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε στην Αθήνα. Με το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο «Μικρά Ασία: Το παλίμψηστο της Μνήμης» (εκδόσεις Πατάκη), ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο περιηγητικής τεκμηρίωσης και ιστορικής αναδίφησης, πάντα με έμφαση στις ιστορίες προσώπων του παρελθόντος και στις διηγήσεις εκείνων που συναντά στον δρόμο του.

Για την συνέχεια του συγκλονιστικού οδοιπορικού πατήστε  ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here